Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

K24 ÖZEL - FLAŞ İDDİA: Brunson değil, Rojava?

Ortadoğu Uzmanı Oytun Orhan, ABD - Türkiye krizinin Suriye´deki gelişmelerle ilgili olduğunu iddia ederek, ?Türkiye´nin Rusya ve İran´a yaklaşması ile S-400´ler bu krizin başlıca nedenlerindendir? dedi.

K24 ÖZEL - FLAŞ İDDİA: Brunson değil, Rojava?

11. 08. 2018 Cumartesi

K24 - ANKARA

Ortadoğu Uzmanı Oytun Orhan, ABD - Türkiye krizinin Suriye´deki gelişmelerle ilgili olduğunu iddia ederek, ?Türkiye´nin Rusya ve İran´a yaklaşması ile S-400´ler bu krizin başlıca nedenlerindendir? dedi.

ABD ile Türkiye arasında, rahip Andrew Brunson´ın ev hapsine alınmasının ardından başlayan tartışmalar giderek büyüyor.

Türkiye-ABD ilişkilerinde denge sağlanabilmesi için, 3 gün önce 3 bakanlıktan 9 kişinin olduğu bir heyet Amerika´ya gitmişti.

Heyetin görüşmelerinden somut bir uzlaşma çıkmazken, ABD ve Türkiye, sadece "temaslara devam etmek" konusunda anlaştı.

İddialara göre, ABD Dışişleri Bakanlığı´ndaki görüşmelerde heyete ayrıca, sadece papaz Andrew Brunson´ın serbest kalmasının yetmeyeceği, halen Türkiye´de tutuklu bulunan 12 ABD vatandaşı ile, ABD´nin Türkiye temsilciliklerinde çalışan tutuklu Hamza Akçay ve Metin Topuz´un da tahliyesinin beklendiği iletildi.

Türk Lirası´nın döviz karşısında yaşadığı kayıpla birlikte uzmanlar, iki ülkenin uzlaşması konusunda uyarılarda bulundu.

ORHAN: SURİYE´YLE İLGİLİ

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Ortadoğu Uzmanı Oytun Orhan, uzun süredir ABD´yle bir krizin sözkonusu olduğunu belirterek, Brunson meselesinin bunun son örneği olduğunu söyledi.

K24´e konuşan Oytun Orhan, ?Bence yaşanan krizin Suriye´yle bir ilgisi var. ABD´nin PYD´ye verdiği destek, darbe girişiminde ABD´nin çabası, Türkiye´nin Rusya ve İran´a yaklaşması ile S-400´ler bu krizin başlıca nedenlerindendir. Bu yüzden bu krizin yakın zamanda çözüleceğini düşünmüyorum? dedi.

ÖZPEK: KRİZ KAPIDA

Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB) Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Bilgehan Özpek de, ABD ile Türkiye arasındaki görüşmede herhangi olumlu bir sonucun çıkmadığını söyledi.

K24´ün sorularını yanıtlayan Özpek, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Öyle görünüyor ki, ABD Türkiye´yle ilgili yeni eylem planları içerisinde. Şüphesiz bu kriz en çok Türkiye ekonomisini etkiliyor. Eğer bu sorum çözülmezse, ABD´yle ciddi bir krizle karşı karşıyayız demektir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER