Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

JETLER CİNDERES´İ VURUYOR! İŞTE AFRİN´DE SON DURUM

TSK´nın Afrin´de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 940´a yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sayının 2960´a ulaştığını söyledi. Harekat ise Cinderes bölgesinde yoğunlaştı. TSK ve ÖSO Afrin merkezine 5 kilometre da

JETLER CİNDERES´İ VURUYOR! İŞTE AFRİN´DE SON DURUM

TSK ve Özgür Suriye Ordusu´nun (ÖSO), 20 Ocak´tan bu yana sürdürdüğü Afrin operasyonu 47. gününde jetler Cinderes´i vurdu. 

Hatay´ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Cinderes bölgesindeki terör örgütü hedefleri, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar tarafından ateşe altına alındı. Bombalanan hedefler imha edilirken, yükselen duman Reyhanlı´dan da görüldü.

18-03/07/cin2.jpg

5 YPG´Lİ YAKALANDI

Batı cephesinde Zeytin Dalı Harekâtı´nın başlangıcından bu yana çatışmaların sürdüğü Cinderes´te, ilk kez bugün sokak çatışmaları yaşandı, Türk savaş uçakları terör hedeflerini vuruyor.

18-03/07/basliksiz-1-kurtarildi-1520431600.jpg

Şeyh Hadid´de ise 5 YPG´li canlı yakalandı.

CİNDERES KUŞATILDI

Bombardımanın ardından Cinderes´ten dumanlar yükseldi. Yoğun şekilde bombardımana tutulan Cinderes kenti çevresi de Türk Silahlı Kuvvetleri´nin desteğini alan ÖSO birlikleri tarafından kuşatıldı.

 18-03/07/cin3-1520428189.jpg

Cinderes´e dayandı. Afrin´e bakan istihkam mevzilerini ele geçiren TSK ve ÖSO, Cinderes şehir merkezinde meskun mahal operasyonlarına başladı.

7 NOKTADAN KAPATILDI

Habertürk´ten Çetiner Çetin´in haberine göre teröristlerin Afrin-Cinderes hattı koparıldı. Cinderes´e meskun mahal operasyonu için hazırlıklar devam ediyor. Cinderes´in çevresi 7 noktadan kapatılırken, 2 çıkış noktasından insani yardım için koridor açılacak. Askeri birliklerin intikali tamamlandı.

6 BELDEDEN 4´Ü ALINMIŞTI

Zeytin Dalı harekâtı kapsamında TSK ve ÖSO, dün akşam Cinderes beldesine bağlı Tall Hamu köyü ile ilçenin kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Matinli köyünü terör örgütünden kurtarmıştı. Afrin, bir ilçe merkezi ve Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor. Daha önce Raco, Bülbül, Şeyh Hadid ve Şeran beldeleri terör örgütünden temizlenmişti. 

KEFERCENNE KASABASI TEMİZLENDİ

Cinderes yakınlarında kritik bir tepe ele geçirilirken, Şaran beldesine ait Kefercenne kasabası ele geçirildi. Operasyonlar sıcak çatışmalar devam ediyor.

2 BİN 940 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bugün yaptığı açıklamada Zeytin Dalı harekâtının başlangıcından itibaren 2 bin 940 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

18-03/07/20180307_2_29088870_31402453.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada Afrin´de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2960´a yükseldiğini söyledi.  

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: AFRİN MERKEZ KUŞATILACAK

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli bugün yaptığı açıklamada Zeytin Dalı harekâtının planlandığı gibi devam ettiğini belirterek, "Hiçbir gecikme yok. Şartların uygun olması durumunda kısa zamanda daha fazla sonuç alınacak gelişmeler olacak" dedi.

Cinderes bölgesinin temizlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü, Afrin merkezinin de kuşatılmasına kısa süre içinde başlanacağını belirten Canikli, bu süreçte ilçe merkezindeki sivillerin büyük bölümünün bölgeden ayrılacağına yönelik beklentilerini dile getirdi.

TSK´nin, Zeytin Dalı harekâtı kapsamında 100´den fazla yerleşim yerini teröristlerden temizlediğine dikkati çeken Canikli, "Bu süreçte tek bir sivil kayıp bile yaşanmadı. Bu durum TSK´nin harekâta gösterdiği özeni anlatması bakımından çok önemli. Bu, her ülkenin başarabileceği bir konu değildir. Bölgedeki diğer operasyonlar bunun en önemli göstergesidir, kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

YPG´NİN MAYINI SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Öte yandan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK´dan temizlenen Şaran köyünde, teröristlerce evinin bahçesine tuzaklanan mayına basan kişi hayatını kaybetti.

18-03/07/ypg-pkk-mayini-sivilleri-hedef-aldi-10961613.Jpeg

Patlama sonrası yaşananlar, kameralarca kaydedildi. Yaralılara askerler yardım etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER