Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Jandarma en çok düzensiz göçmeni Edirne´de yakaladı

Yasa dışı göçle gece gündüz demeden mücadele eden jandarma ekiplerince 2013-2018 yılları arasında en fazla düzensiz göçmen, Türkiye´nin Avrupa´ya açılan kapısı konumundaki Edirne´de yakalandı.

Jandarma en çok düzensiz göçmeni Edirne´de yakaladı

Yasa dışı göçle kararlı mücadele veren jandarma, son 6 yılda en çok düzensiz göçmeni Edirne´de yakaladı, sınır kenti Edirne´yi Çanakkale ve İzmir takip etti.

Ülkelerindeki iç savaş ve iç karışıklıklar ile siyasi belirsizlikler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle Avrupa´ya gitmek için yola çıkan düzensiz göçmenlerin en bilindik kaçış rotalarının başında Türkiye´nin Avrupa´ya açılan kapısı konumundaki Edirne geliyor.

Avrupa Birliği destekli yapılan tel çit sonrasında Edirne´den Bulgaristan´a geçişlerde azalma görülmesine rağmen düzensiz göçmenler Türkiye-Yunanistan arasındaki doğal sınır Meriç Nehri´ni aşabilmek için denemelerde bulunmaya devam ediyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Edirne Jandarma Komutanlığı, düzensiz göçmeni sınıra ulaşamadan yakalama gayesiyle E-80 kara yolu ve otobanda 24 saat esaslı yol kontrolü gerçekleştirirken, fotokapan uygulaması ve plaka tanıma sistemleriyle de düzensiz geçişleri önlemeye çalışıyor.

Mücadeleler neticesinde Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen yıl 5 bin 500´ü sorumluluk alanında kovalamaca sonucu, 15 bini hudut birlikleriyle iş birliğinde 20 bin 500 düzensiz göçmeni kaçma girişimindeyken yakalayıp İl Göç İdaresine teslim etti.

Son 6 yılda Edirne´de 126 bini aşkın göçmen yakalandı

Türkiye geneli yakalamalara bakıldığında jandarma, en çok düzensiz göçmeni Edirne´de yakaladı.

1 Ocak 2013-22 Aralık 2018 dönemi düzensiz göçle mücadele verilerine göre, Edirne´de jandarma ekiplerince 126 bin 108 kişi yakalandı.

Sınır kenti Edirne´yi 92 bin 97 yakalama ile Çanakkale, 71 bin 105 düzensiz göçmen yakalaması ile de İzmir takip etti.

Söz konusu dönemde jandarma ekipleri, düzensiz göç rotasındaki Trakya´daki diğer iller ile Ege Denizi ve Akdeniz kıyı şeridindeki illerde de çok sayıda düzensiz göçmeni yakalandı. Verilere göre, jandarma tarafından Kırklareli´nde 19 bin 935, Aydın´da 17 bin 369, Muğla´da 12 bin 87, Antalya´da 9 bin 937, Balıkesir´de 7 bin 912, Mersin´de bin 980, Tekirdağ´da 2 bin 37, İstanbul´da bin 155, Adana´da 884 düzensiz göçmen yakalandı.

Bu illerdeki yakalamalar, jandarmanın 6 yılda yakaladığı düzensiz göçmen sayısının yüzde 66´sını oluşturdu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER