Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İYİLİKDER Yeni Bir Genel Başkanla Yoluna Devam Ediyor

Özgün İrade Dergisi editörü Mehmet Duman´ın ?İYİLİKDER: Bir Vicdan Hareketi başlıklı, İyilikder´in yapmış olduğu hayır faaliyetlerini anlattığı yazısı?

İYİLİKDER Yeni Bir Genel Başkanla Yoluna Devam Ediyor

İYİLİKDER Yeni Bir Genel Başkanla Yoluna Devam Ediyor

Kim derdi ki, 2000´li yılların başlarında İstanbul/Başakşehir de meselesi ve derdi olan bir grup arkadaşın kurduğu sıradan, mütevazı bir dernek, fiilen uluslararası yardım kuruluşları arasında yerini alacak. İYİLİKDER, sadece o ilçemizle sınırlı küçücük bir dernek iken, elan illerde ve hatta ilçelerde örgütlenen devasa bir yardım kuruluşuna dönüşüyor. Şimdi bünyesinde yüzlerce kadın-erkek yardım gönüllüsü ile önemli projelere imza atmakta.

Geçtiğimiz ay, 22 Haziran da İYİLİKDER´ in 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı İstanbul da. Kuruluşunun 6 yılını geride bırakan ve ?´İnsanlık uğruna´´ sloganıyla yola koyulan, ?Bir Vicdan Hareketi´ olan dernek yüzlerce gönüllüsü ve temsilcileriyle Genel Kurul´da bir araya geldi.
4. Genel Kurul´u önemli kılan şey kuruluşundan bu yana derneğin sorumluluğunu üstlenen İbrahim BAHAR´ın Genel Başkanlığı bırakacak olmasıydı. Çok yorulduğu için mi, hasta veya rahatsız olduğundan mı bırakıyordu görevi genel başkan. Hayır. Hiç kimsenin bıraktığında asla üzerine üzerine gideceği, ikna yollarına başvuracağı, bir daha düşün diyeceği bir noktada değildi gerekçesi genel başkanın. İbrahim Bahar´ın ?´annesi´´ yaşlı ve hastaydı. ?Anne´ bu, ötesi var mı? Kim ne diyebilir saygı duymaktan başka? ?´Ana´´ bu, başka bir şeye benzer mi?.. Şimdi değilse ne zaman baş tacı edilecekti onlar?
Kaderde tekrar ?vatanı asli´ ye dönmek de varmış genel başkanın? Varsın olsun; bir iyilikten bir başka iyiliğe seferber olmak? Ne güzel? Gözü(müz) arkada kalmadan? Maya tutmuştu, ne gam?

Genel Kurul enfes bir Kur´an´ı Kerim dinletisiyle açıldı.
?´İyilik yolunun emekliliği olmaz´´ diyen Genel Başkan İbrahim Bahar, iyiliğin ?sosyolojisini´, anlattı ?bilanço´ meselesine atfen. Bilanço sosyolojiye hizmet etmiyorsa, sosyoloji ile buluşmuyorsa bir anlamı yok demektir, dedi.
İYİLİKDER´ in o çok önemsediği projelerinden; süt keçisi ve su kuyusu projelerinden bahsetti önemle. Ve o Afrika´daki insanların sadece midesi ile değil, eğitimlerinin ve bilinçlenmelerinin de kendilerini yakinen ilgilendirdiğini belirtti.
Kurban Bayramına sayılı günler kala, ?kurban´ için özel ve büyük bir gayret beklediğini özellikle söyledi. Sadece belki yılda bir kez et yiyen insanlarla tanışmanın önemini ve onlarla devam edegelen irtibatların sürekliliğini vurguladı. Ve görevi resmen bırakan bir kişinin yapması gerekeni istedi arkadaşlarından İbrahim Bahar: Helallik. Tüm mesai arkadaşlarından ve İYİLİKDER temsilcilerinden bir helallik?

Ardından kürsüye gelen Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Zekeriya Şengöz ?iyilik´ eksenli bir konuşma yaptı. İyiliğin insanla bağ kurduğunu, bazen bir tebessümün bir kucaklamanın iyilikle eşdeğer olduğunu belirtti. Karşılık beklemeden vermek, mazlumun yanında, zalimin karşısında olmak iyiliktir, dedi Şengöz. Varlıklı olanların ?yoksullarla´, yoksulların ise ?varlıklı olanlarla´ imtihan edilmekte olduklarına dikkat çekti. Peygamberden naklen ?bir hurmanın yarısı ile de olsa kendinizi ateşten koruyunuz´, bir yetimin başını okşamayı ihmal etmeyiniz hatırlatmasında bulundu. Ve iyilik ettiğimiz kişiye iyiliği öğretmezsek yaptığımız çalışmalar beyhudedir, cümlesiyle de sürekli balık vermeyi/yedirmeyi değil, onun da tutmasını sağlamak, o beceriyi kazandırmak gerçeğine dikkatlerimizi çekti.

Genel Başkan İbrahim Bahar´ın görevini bırakma gerekçesini Anadolu Platformu İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir anlattı konuşmasına başlarken.

Anadolu Platformu Denetleme Kurulu Başkanı Ramazan Kayan Hoca, küresel kötülük karşısında, örgütlü iyiliğin gücünün yapılan çalışmalarla daha iyi göründüğünü belirtti. 1992 de Bosna´ya yardımseverlerin elden toplayarak biriktirdikleri yardımları bin bir güçlükle kaynağına ulaştırdıklarını, şu an ise yardım çalışmalarının kolayca ve profesyonelce yapıldığından bahisle ?oralardan buralara geldiğimizi´ belirtti. İyiliğimize ahlakı ve nezaketi yüklemeli, ona asla riya ve benzeri kirlilikleri bulaştırmamalıyız dedi. Ve İYİLİKDER´ in Türkiye ile özdeşleştiğinin altını çizdi.

Genel Kurul İYİLİKDER´ in ikinci genel başkanını ve yönetim kurulu üyelerini de belirledi. Ve diğer organlarda yer alması gereken isimleri de. Ahmet Turan KOÇER oybirliği ile derneğin yeni genel başkanı oldu. Koçer, konuşmasında iki temel esasa dikkat çekti: Hesap verilebilirlik ve Koordinasyon. Şeffaf ve kayıt konusuna özen göstereceklerini, Ar-Ge birimini hayata geçireceklerini ve gerekirse danışmanlık hizmeti alacaklarını belirtti. Görünürlüğü arttıracaklarını, yazılım sistemi kurarak işlemlere hız kazandıracaklarını ve çalışma biçimine yeni bir format atacaklarına dikkat çekti.
Türkiye´de 23 koordinasyon bölgesi oluşturacaklarını belirten genel başkan A. Turan Koçer bu yılın Temmuz-Eylül aralığında İYİLİKDER temsilci derneklerini ziyaret edeceklerini de belirtti.

İYİLİKDER, on yıllar önce kurumsal olarak adı konulmamış bir grup ?iyi insan´ ın yıllar sonra maddi-manevi birikimlerini mazlumlara, mağdurlara, yalın ayaklılara, çaresizlere, kimsesizlere ulaştırmanın, onlara ulaşmanın, ellerinden tutmanın bir güzel adıdır. Bu temelde biz İYİLİKDER´ in 4. Genel Kurulunun ve yeni genel başkanın ve yönetim kurulunun çalışmalarında nice başarılar diliyoruz. Allah utandırmasın. İstikamet, emniyet ve güven onlarla olsun?

Kaynak: Özgün İrade Dergisi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER