Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İYİ Partili Özlale’den DEVA’ya ana dilde eğitim ve 66. madde tepkisi: “Kabul edilemez”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, DEVA Partisi’ni, açıkladığı Temel Haklar Eylem Planı nedeniyle eleştirdi.

İYİ Partili Özlale’den DEVA’ya ana dilde eğitim ve 66. madde tepkisi: “Kabul edilemez”

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özlale, Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Akademisyen Mustafa Ilıcalı ve Akademisyen Turgay Yerlikaya ile birlikte Habertürk’te Kübra Par’ın konuğu oldu.

Programda DEVA Partisi’nin ana dilde eğitim ile Anayasa’nın 66. Maddesinin düzenlenmesine ilişkin vaadini yanlış bulduğunu belirten Özlale şöyle konuştu:

“DEVA Partisi’nin anadilde eğitim gibi konularda, Anayasa’nın 66. maddesinin tekrardan revize edileceği ile ilgili bizim için kabul edilemez bazı açıklamaları oldu. Bunlar bizim hoşumuza giden, samimi bulduğumuz davranışlar değil. Ben ortak çalışma grubu üyesiyim. 6 partinin temsilcileri ile hükümet programını birlikte oluşturuyoruz. Bu çalışma grubuna bütün partilerden metinler geliyor. Biz bu hükümet programını seçilecek olan cumhurbaşkanı adayının eline vereceğiz ve yol haritası o hükümet programına göre izlenecek.O hükümet programının hiçbir yerinde hiçbir partiden bize anadille eğitimle ilgili bir talep gelmedi.”

DEVA, HDP’ye göz kırpıyor

“DEVA neden böyle yapıyor?” sorusuna ise Özlale şöyle yanıt verdi:

“Orada bir HDP’ye göz kırpma ya da Kürt seçmenden oy alma olabilir. Fakat bu daha açık yapılabilir. O zaman da partiler stratejilerini ona göre belirlerler. İYİ Parti’nin bu konuda kırmızı çizgileri var. Aramızda çok ilkesel farklar var. HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Ama bu karışık mesajlar, bana çok samimi gelmiyor.”

Bu sözler üzerine DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Kübra Par’a yolladığı mesaj ile Özlale’ye yanıt verdi. Yeneroğlu şöyle dedi:

“Altılı Masa asgari mutabakat zemini, hiçbir parti diğer bir partinin kabul edemeyeceği bir öneriyi masaya getirmedi. Bu karşılıklı saygının gereğidir. ‘Bunu masaya getirmediler ama açıklıyorlar’ demek doğru değil. Tüm partiler halihazırda bir diğer partinin politikasına aykırı önerileri kamuoyunda dile getiriyor. Biz iki yıldır eylem planları yayınlıyoruz, kimseden izin alacak değiliz. Nasıl İYİ Parti’nin kurumsal kimliğine ve politikalarına saygı duyuyorsak, İYİ Parti yöneticilerinin de bizim farklı bir parti olduğumuza saygı duymalarını beklememiz, asgari nezaketin gereğidir. ‘Samimiyet sorgulaması ve Kürt seçmene göz kırpma’ ifadesi hoş değil. Nezakete aykırı bir dil. Ümit Bey merak ediyorsa DEVA Partisi’nin programını okuyabilir. DEVA Partisi Altılı Masa’nın mensubu diye kendi programından vazgeçmiş değil. Diğer partiler de elbette böyle. İletişimde birbirimize saygı ortak esas.”

Yeneroğlu’nun sözlerine cevap veren Özlale ise şunları söyledi:

“Doğru, bağlamaz. BBP’nin seçim beyannamesi Cumhur İttifakı’nı ne kadar bağlarsa DEVA Partisi’nin seçim beyannamesi Millet İttifakı’nı o kadar bağlar.”

Davutoğlu’na tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun seçimi kazanmaları halinde Cumhurbaşkanı’nın 6 parti liderinin imza yetkisine sahip olacağını belirtmesi üzerine açıklamayı değerlendiren Ümit Özlale, “Sadece biz değil aklı selim herkes 6 tane Genel Başkanın eş yetkilerle donatıldığı bir sisteme sıcak bakmayacaktır” yanıtını verdi.

 

Kaynak: serbestiyet.com


 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER