Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na saldırı: Akşener, Erdoğan’ı suçladı; Soylu: “Fail yakalandı, devletinize itimat ediniz mahcup olursunuz”

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, olayın binanın yakınındaki inşaattaki hırsızlık girişimi nedeniyle inşaat bekçisinin ateş etmesi nedeniyle yaşandığının tespit edildiği duyuruldu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na saldırı: Akşener, Erdoğan’ı suçladı; Soylu: “Fail yakalandı, devletinize itimat ediniz mahcup olursunuz”

İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı’na silahlı saldırı düzenlendi. Parti binasının camına iki kurşun isabet etti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener saldırı üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Recep Bey, tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel” diye seslendi.

Akşener: “Recep Bey’in tehdidi üzerine partimiz kurşunlandı”

İl Başkanlığı önünde konuşan Akşener şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı demem lazım ama cumhurbaşkanı böyle konuşmaz. Recep Bey’in tehdidi üzerine partimiz kurşunlandı. Daha önce bana dendi ki ‘bugünler iyi günlerin daha neler göreceksin’, ‘bu işleri yanlış yapıyorsun bayan’ denildi evim basıldı. Bu seferde ‘beni kendinle uğraştırma’ denildi ve bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı iki yerden kurşunlandı.

Türkiye kabile devleti olamaz. Siyasi partilerin seçime bir buçuk ay kala korkutulmaya çalışması kabul edilemez. Bu seçmene yapılan büyük haksızlıktır. Aziz milletim size sesleniyorum. Bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size.

Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı. Allah’tan başka bir kişiden korkuyorsam eğer Allah beni kahretsin. Korkmuyorum Recep Bey. Sen cumhurbaşkanısın. Bu ülkenin tüm kadınlarının erkeklerinin çocuklarının can güvenliğinin korunmasından mesulsün. Evim basıldı, lince uğradım, beraat ettiler. Biliyorum ki mahkemelerin polislerin bunların failini yakalayamayacak. Aziz milletim bu ucube sistemi yargı sistemini sürdüremezsiniz.

Evim basıldı, beraat ettiler. Lince uğradım, beraat ettiler. Biliyorum ki mahkemelerin, polisler failleri yakalayamayacaklar. Torunuma iftira attılar, beraat ettiler. Şimdi aziz milletim bu ucube sistemi, bu yargı sistemini sürdüremezsiniz. Bugün bize yarın size, evlatlarınız tehdit altında.

14 Mayıs’ta sandığa gideceksiniz, helal oylarınızla bu ucube, çirkin, pis, iğrenç sistemi değiştireceksiniz. Yanımda Ekrem Başkan duruyor. Seçimini iptal ettiler. Aziz İstanbullar ne yaptınız 805 bin farka çevirdiniz. Ben milletime güveniyorum.

Kadınlar size sesleniyorum; bir erkek siyasetçiye yapılamayan her türlü hakaret, pislik, iğrençlik bana yapıldı, kadın olduğum için!

Siyasette var olan bir kadına bunlar yapılabiliyorsa sizin çocuklarınıza, kızlarınıza neler yapılmıyor hep birlikte görüyoruz. Bu zulmün, pisliğin, iğrençliğin bitmesini istiyorsanız değerli kadınlar 14 Mayıs’ta oylarınızı Millet İttifakı’nda yana kullanacaksınız. Bu kadına, İyi Parti’ye, Sayın Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz, partimizi de birinci parti yapacaksınız. Çünkü bu zulmün bitmesi için bu zulme uğrayanlar bu işi kazanması lazım. Gece ışık söndüğünde işinden eve gitmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bir kardeşinizle gece sokakta yürüdüğünüz zaman size neler denilebileceğini biliyorum. Tecavüzcülerin serbest kaldığı, tacizcilerin serbest kaldığı, kadınlara zulmün serbest kaldığı bu ucube sistemi biz kadınlar değiştireceğiz.

Recep Bey sana sesleniyorum, devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı ama bu günler geçecek, 15 Mayıs sabahı inşallah bir güneş doğacak. Bütün bu ucube sistemin getirdiği pislikler, iğrençlikler, haksızlıklar, hakaretler geçecek, gidecek.

Sinirin çok bozulmuş, 1,5 ay kaldı, gideceğini yeni anladın, etrafındaki yalaka tayfasına bağırmak yerine bize bağırmayı tercih ediyorsun, bundan kaçış yok, benim tavsiyen papatya çayı içmendir, yanına bir de melisa çayı ekle harika olur.”

Akşener’in açıklaması sırasında saldırının ardından İYİ Parti il binasına giden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yanındaydı.

Erdoğan, Akşener’e “Meral Hanım, beni kendinle uğraştırma” demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün katıldığı canlı yayında kendisini eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e seslenerek “Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan’a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma” diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu: “Meral Hanım, Asena’dır. Böyle korkutamazsınız.”

Saldırıya liderlerden de tepki geldi. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız” mesajı paylaştı.

 

Babacan: “Sayın Akşener’e geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum”

Davutoğlu: “Korkutamazsınız”

Karamollaoğlu: “Öfke, şiddet ve nefret siyaseti kaybedecek”

Uysal: “Erdoğan tehdit ederse bir meczup da çıkar kurşun sıkar”

 

Ömer Çelik: “Saldırıyı lanetliyoruz. Akşener’in Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız dili kınıyoruz”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti il binasının kurşunlanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Çelik’in açıklaması şöyle:

“İYİ Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz. İYİ Parti’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz.

Siyaset kurumunun bu saldırılara karşı kararlı ve sağduyulu bir duruş göstermesi önemlidir. Buna karşın Sayın Akşener’in bu saldırıdan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır. Sayın Akşener’in Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız ve provokatif dili kınıyoruz.

İYİ Parti il binasına yapılan saldırının failleri ortaya çıkacaktır. Özellikle seçime giderken tüm provokasyonlara karşı ortak tutum alınması önemlidir. En güçlü iradeyle siyaset kurumuna dönük saldırılara karşı duracağız. Bunun kadar önemli olan ise sorumsuz açıklamalar yaparak provokasyona katkı sağlamamaktır. Sayın Akşener doğrudan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yakışıksız bir dil kullanarak maalesef bu saldırıyla amaçlanan provokasyona katkı sağlayabilecek bir açıklama yapmıştır.

Sayın Akşener şu anda bu saldırı karşısında tüm siyaset kurumunun ortak dayanışma tutumunun altını çizmelidir. Bu lanetli saldırıyı sorumsuz yaklaşımlarla siyasi kazanç malzemesi yapmaya çalışmak, birileri tarafından üretilmek istenen ortama katkı sağlamaktan başka işe yaramaz.

Siyasi partilere yapılan saldırılar karşı durulması gereken eylemlerdir, sorumsuz yaklaşımlarla siyasi rant üretme malzemesi değildir. Bu sorumsuz yaklaşımlarla kimse siyasi rant elde edemez. 14 Mayıs’ta ülkemizi için demokratik bir yarışla seçim gerçekleştireceğiz. Bu ortamı lekelemek isteyen provokasyonlara karşı olduğumuz gibi, sorumsuz açıklamalarla bunlara destek veren siyasi yaklaşımlara da karşıyız.”

Soylu: “Saldırgan yakalandı. Devletinizine itimat ediniz, mahcup olursunuz”

İl binasını kurşunlayan saldırganın olaydan yaklaşık yedi saat sonra yakalandığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın yakalanması üzerine “Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz” mesajını paylaştı.

 

İstanbul Emniyeti: “Hırsızları korkutmak için ateş açan inşaat bekçisinin kurşunları binaya tesadüfi olarak geldi”

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, olayın binanın yakınındaki inşaattaki hırsızlık girişimi nedeniyle inşaat bekçisinin ateş etmesi nedeniyle yaşandığının tespit edildiği duyuruldu.

İstanbul Emniyeti’nden yapılan açıklama şöyle:

“Yapılan alan çalışmasında; olayın, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimine karşılık, inşaatın bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş etmesi nedeniyle gerçekleştiği tespit edilmiştir.

Hırsızların İYİ Parti İl Binası istikametine kaçması nedeniyle binaya tesadüfi olarak kurşunların gelmesine neden olmuştur. Şahsın olayda kullanmış olduğu bulundurma ruhsatlı silahı ile beraber yakalanması yapılmıştır.”

 

Kaynak serbestiyet.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER