Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İtalya, resmi yazışmalarda İngilizce'yi yasaklıyor

İtalya'nın Mussolini'den bu yana yönetime gelen ilk aşırı sağcı hükümeti, resmi yazışmalarda İngilizce kelime kullanılmasını yasaklamak istiyor.

İtalya, resmi yazışmalarda İngilizce

İtalya'nın Mussolini'den bu yana yönetime gelen ilk aşırı sağcı hükümeti, resmi yazışmalarda İngilizce kelime kullanılmasını yasaklamak istiyor. Yasa tasarısına göre, kurala uymayanlar 5 bin eurodan 100 bin euroya kadar para cezasına çarptırılacak.

İktidardaki İtalya'nın Kardeşleri Partisi tarafından resmi yazışmalarda başta İngilizce olmak üzere yabancı dillerin yasaklanmasına dair parlamentoya yeni yasa tasarısı sunuldu.

Yasa tasarısının parlamentodan geçmesi halinde yasaya uymayan kişiler de 5 bin ila 100 bin euro arasında arasında para cezasına çarptırılacak.

İtalya'da Başbakan Giorgia Meloni'nin Genel Başkanı olduğu İtalya'nın Kardeşleri partisi tarafından parlamentoya sunulan yeni yasaya göre, resmi yazışmalarda İngilizce ve diğer yabancı dilleri kullanan İtalyanlar 100 bin euroya kadar para cezasına çarptırılabilir.

Temsilciler Meclisi üyesi Fabio Rampelli, Giorgia Meloni tarafından da desteklenen yasa tasarısını parlamentoya sundu.

Yasa tasarısı tüm yabancı dilleri kapsamakla birlikte, özellikle "Anglomania" ya da İngilizce kelimelerin kullanımına yönelik olup, tasarıda bu durumun İtalyan dilini "alçalttığı ve küçük düşürdüğü" belirtiliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER