Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstifaya başkan vekili çözümü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na aday gösterilen Yıldırım´ın istifa tartışmalarında başkan vekili formülü üzerinde duruluyor.

İstifaya başkan vekili çözümü

Cumhur İttifakı´nın ortak ismi olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na aday gösterilen TBMM Başkanı Binali Yıldırım´ın istifa tartışmalarında son formül olarak başkan vekili formülü üzerinde duruluyor. Buna göre Anayasa´nın amir hükmü 94. madde değil de, içtüzüğün 14. maddesi üzerinde çalışıldığı belirtiliyor.

HER GÜN FARKLI İSTİFA SENARYOSU YAZILIYOR

Henüz resmen partisi tarafından Seçim Kurulu´na ismi bildirilmediği için istifa etmeyen ancak muhalefetin etik olarak istifa etmesi gerektiğini belirttiği Binali Yıldırım ile ilgili olarak daha önceki açıklamalarının aksine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin yeni formülü üzerinde duruluyor. 

Bahçeli, TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Binali Yıldırım´ın seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme gününe kadar, Ankara dışında olduğu dönemlerde, başkan vekillerinden birisine vekalet görevi verebileceğini ve bunun da polemikleri keseceğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın da bu konuyu arkadaşları ile değerlendireceğini söylemesi, Cumhur blokunun en son olarak ?başkan vekili? formülünü gündemine aldığını ortaya koydu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER