Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşte Millî Gazete Bereketi

Adnan Öksüz- 25.05.2018

İşte Millî Gazete Bereketi

Geçenlerde Mustafa Kurdaş´ın odasında sohbet ediyorduk. Sohbet ederken misafirleri geldi, Kurdaş´ın. Gelenler, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği´nin (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikus ve arkadaşları?

Mahmut Bey, 2004 yılından bu yana ESDER Genel Başkanlığı görevini yürütüyor. Biraz hasbihal ettik.

Söz döndü dolaştı, benim Erzincan İmam Hatip Lisesi´nden Edebiyat öğretmenim merhum Rıfkı Kaymaz´a geldi. Mahmut Bey, Rıfkı Kaymaz´ı da, emekli Fizik öğretmeni kardeşi Hıfsı Kaymaz´ı da yakından tanıdığını ifade etti. Şu anısını da paylaştı;

?1980´li yıllardı... O zaman hayırlı bir iş için birkaç arkadaşımla birlikte İstanbul´a geldik. Fatih civarında bir Kur´an kursuna gideceğiz. Ama yol bilmiyoruz, iz bilmiyoruz. Nasıl gidecektik, nasıl bulacaktık bu Kur´an kursunu! Derken yanımızda bir beyefendi belirdi. Sakin ama kararlı bir tavırla bize dedi ki, ?Hadi, ben sizi gideceğiniz yere kadar bırakayım...´ Arabaya doluştuk. Yanlış hatırlamıyorsam Anadol bir taksi idi. O zamanlar revaçta olan bir otomobildi. Neyse, bu beyefendi bizi Fatih´te aradığımız Kur´an kursunun yanına getirip bıraktı. Biz tam teşekkür edip ayrılacaktık ki şöyle bir cümle kullandı, bu beyefendi; ?Tanımadığım bilmediğim insanlarsınız. Koca İstanbul´da ben sizi neden ?gideceğiniz yere kadar bırakayım´ dedim. Hiç düşündünüz mü?? ?Yok, bilmiyoruz?? dedim, ben. Sonrasında da şu açıklamayı yaptı; ?Ceketinizin dış cebinde Milli Gazete´yi gördüm. O yüzden sizi güvenilir buldum ve tanımadığım halde arabama aldım?? Bu beyefendi, Fizik öğretmeni Hıfsı Kaymaz´dı. O dönemde üniversiteye hazırlık dershanelerinde de öğretmenlik yapıyordu. Aranan bir isimdi. Aynı şekilde kardeşi Rıfkı Kaymaz´ı da Ankara´da tanıdım. Allah rahmet eylesin, Rıfkı bey de tıpkı Hıfsı bey gibi iyiye, güzele ve doğruya yönlendiren biriydi??

 

Mahmut Bey hatırasını şu şekilde noktaladı: ?Görüyorsunuz değil mi, Milli Gazete okumak ve Milli Gazete taşımak nasıl güzel, bereketli, hoş sonuçlara ulaştırıyor??

***

Bir Ramazan günü bu vesile ile merhum Rıfkı Kaymaz´a da rahmet dilemiş olduk? Ne güzel?

KARAMOLLAOĞLU, EN SAKİN VE EN SES GETİREN LİDER

Siyasal İletişim Uzmanı Gülfem Saydan Sanver, Sözcü´den Nil Soysal´a Cumhurbaşkanı adaylarını değerlendirdi.

Merak ettim, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hakkında neler söylemiş diye. Şunları ifade ediyor;

?Karamollaoğlu, en sakin ve en ses getiren lider. Kızgın seçim ortamında Karamollaoğlu sakinliği ve tüm mesajlarını aynı temalar altında toplayabilmesiyle çok ciddi ses getiren bir lider oldu. Ekonomiyi konuşurken, adaleti de konuşabilmesi, şeker fabrikalarını konuşurken, adalet vurgusu da yaparak, temaları birbirinin içine geçirebilmesiyle çok başarılı bir hamle yaptı. Bu dönem hem muhafazakâr oylara hem de Doğu ve Güneydoğu´da muhafazakâr Kürt seçmenin oylarına talip olarak AKP´nin taban seçmeninden oy alma potansiyeli taşıyor.?

 

?BABAMIN MİTİNGLERİNE GİZLENEREK GİTTİM?

Muhammet Furkan Kamalak? 33 yaşında?

Avukat? Ceza hukuku ağırlıklı olarak çalışıyor?

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesiMustafa Kamalak´ın oğlu? Babası Prof. Dr. Mustafa Kamalak bey de, annesi Zübeyde hanımefendi de hukukçu, esasen. Muhammet Furkan, hukukçu bir ailenin evladı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Saadet Partisi´nden milletvekili adayı gösterildi; Ankara 2. Bölge 5. sıradan vekil adayı oldu.

Peki, kimdir Muhammed Furkan Kamalak? Kulak verelim mi;

?Çankaya Üniversitesi mezunuyum. İlk kez milletvekilliği için aday oldum. Babam genel başkanken genel merkeze dahi kısıtlı gidip geldim. ?Genel başkanın oğlu geldi, gitti´ olmasın diye. Genel başkan değişince, ?Göreve talibim´ dedim. Milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulundum. Babamın siyasetçi olmasının avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Aslına bakarsanız, dezavantajları daha fazla. Babamın mitinglerine dahi kim olduğumu gizleyerek girmek durumunda kaldım. ?Genel başkanın oğlu geldi´ diye bir imaj oluyor. Oturduğumuzda sandalyeye yaşça büyük kişi yer vermeye çalışıyor...?

***

Muhammet Furkan Kamalak bu düşüncelerini Habertürk Gazetesi´ne anlattı. Aynı röportajda, AK Parti´den milletvekili adayı olan TBMM Başkanı Bülent Arınç´ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar´ın oğlu Zülfü Tolga Ağar´la yapılan röportajlara da yer verildi.

***

Liderler ve çocuklarının siyaset arenasında yer almaları elbette yeni değil. İsmet İnönü-Erdal İnönü, Turgut Özal-Ahmet Özal, Adnan Menderes-Aydın Menderes,Alparslan Türkeş-Yıldırım Tuğrul Türkeş ilk akla gelen isimlerden?

Hayırlara vesile olsun?

AYASOFYA´DA CAMİYE AYAKKABI İLE GİRİLMEZ!

SAADET Partisi Fatih Gençlik Kolları, İstanbul´un Fethi´nin 565. yıl dönümünde Ayasofya´da ilginç bir eylem gerçekleştirdi.

Üzerlerinde ?Camiye Ayakkabı İle Girilmez? yazan tişörtle Ayasofya´ya giden gençler, Ayasofya girişinde ayakkabılarını çıkararak Ayasofya´da ayakkabısız olarak yürüdüler. Saadet Partili gençlerin üçüncüsünü gerçekleştirmiş oldukları eylem, geçtiğimiz yıllarda kamuoyunun takdirini toplamıştı.

 

Cami girişinde ayakkabılarını çıkaran gençler Ayasofya içerisinde ?Camiye Ayakkabıyla Girilmez? yazan tişörtleriyle yürüdüler.

Saadet Partisi Fatih Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Safa Ocak, ?Tüm vatandaşların bu eyleme destek vermesini ve Ayasofya Camii´ni ziyaret ettiklerinde ayakkabılarını çıkarmaya davet ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet´in, fethin sembolü olarak Ayasofya´yı cami olarak vakfettiğini bu nedenle kıyamete kadar sadece cami olarak kullanılabileceğini, halkın, yetkililerin üzerlerindeki vebali bu eylemle hatırlatmak istedik? diye konuştu. Ocak, sosyal medyada #camiyeayakkabıylagirilmez etiketiyle yayınlamaya davet etti.

***

Saadet Partisi Fatih Gençlik Kolları son derece çarpıcı eylem ve faaliyetlere imza atıyor. ?Kuş evleri? aklımda... Uygun bir zamanda onu da buraya taşıyacağım, inşallah?



Anahtar Kelimeler: İşte Mill Gazete Bereketi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz