Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstanbul’dan yayın yapan İhvan’a ait televizyon kanallarına ‘ılımlı olun’ uyarısı

Ankara, 2013 darbesinden sonra Müslüman Kardeşler’in İstanbul’dan yayın yapan 3 tv kanalını Sisi’ye karşı yayınlarını yumuşatmaları için uyardı. Kanallar bazı siyasi programlarını iptal etti.

İstanbul’dan yayın yapan İhvan’a ait televizyon kanallarına ‘ılımlı olun’ uyarısı

İstanbul’da Müslüman Kardeşlere ait Makmalin ve Vatan ile yine Müslüman kardeşlerin desteklediği liberal muhalif lider Ayman Nour’a ait Al Sharq televizyonları yıllardır Sisi rejimine karşı yayınlar yapıyor.

Gelişmeleri yurtdışında yaşayan Mısırlı gazeteciler “Flaş Haber” olarak duyurdular:

“Türk yetkililer, İstanbul’daki muhalif uydu kanallarına, siyasi programlarını, Mısır hükümetine ve Sisi rejimine yönelik eleştirilerini derhal durdurmaları konusunda uyarıda bulundu. Bu gelişme Ankara ile Kahire arasındaki yakınlaşma adımlarından sonra meydana geldi.”

Ankara’nın televizyonları uyarmasının ardından bu kanallarda yayımlanan bazı siyasi tartışma programları iptal oldu.

Türkiye’nin Mısır ile diplomatik ilişkilerin başlatıldığı açıklamasına cevap veren Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesinin “Türkiye’nin politikasında gerçek bir değişim” görülmesine bağlı olduğunu söylemişti.

Mısır gazetesi El Vatan’ın Yazı İşleri Müdürü Ahmed El Hatib de 15 Mart’ta Kahire’nin Ankara’yla ilişkileri normalleştirmek için ileri sürdüğü ’10 şartı’ yazmıştı. BM Deniz Hukuku Sözleşmesini uygulamaktan Yunanistan ve Güney Kıbrıs’la anlaşmaya, Libya ve Suriye’den çekilmekten Körfez krallıklarından özür dilemeye ve Müslüman Kardeşler üyelerini tutuklayıp yargılamaya kadar uzanan şartlar arasında yer alan 7. madde ise şöyleydi: “7) Özel olarak Mısır’a ve genel olarak Körfez ülkelerine saldıran tüm Müslüman Kardeşler medya kuruluşları durdurulmalıdır. Türkiye, topraklarında Müslüman Kardeşler’in her türlü siyasi faaliyetini yasaklamalıdır.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER