Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstanbul´da seçimlerin yenilenmesi için YSK´ya ?tam kanunsuzluk´ itirazı...

AK Parti´den Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, twitter hesabından açıklama yaptı.

İstanbul´da seçimlerin yenilenmesi için YSK´ya ?tam kanunsuzluk´ itirazı...

AK Parti´nin, İstanbul´da, seçimlerin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) ?tam kanunsuzluk´ itirazı başvurusunda bulunduğu iddialarıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, twitter hesabından açıklama yaptı.

Yavuz, ?İstanbul seçimlerinin yenilenmesi hususunda yapmayı düşündüğümüz başvuru, henüz gerçekleşmemiştir. ?Başvuruda bulunuldu´ şeklindeki haberler doğru değildir. Söz konusu bu olağanüstü itiraz yolunu önümüzdeki günlerde kullanmayı düşünüyoruz.? dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), dün gece AK Parti´nin İstanbul´da oyların tümünün yeniden sayılması talebini reddetti, sadece 21 ilçedeki 51 sandığın tekrar sayılmasına karar verdi. 51 sandıktaki oyların sayılması ile oy sayım süreci sona erecek.

YSK´nin önünde bugün de yine AK Parti´nin Büyükçekmece ile ilgili itirazı bulunuyor. YSK´nin toplanarak bu itirazı karara bağlaması bekleniyor.

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK´ye iki günlük itiraz süreci 8 Nisan´da başlamıştı. Partiler yarına kadar YSK´ye itirazlarını yapabiliyor. YSK´nin iki gün inceleme süresi var. YSK, tüm itirazların incelemesini 11-13 Nisan´da yapacak. Bu sürenin kullanılmasının ardından ise her seçimde olduğu gibi yine YSK´ye ?olağanüstü itiraz?da bulunulabiliyor.

Kaynak.Medya

 

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER