Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSTANBUL´A KAR YAĞIŞI İÇİN YENİ TAHMİN: ÇARŞAMBA YA DA PERŞEMBE

Trakya´dan gelen kar yağışı haberi, İstanbul´a kar ne zaman yağacak sorusunu yeniden gündeme getirdi. Meteoroloji´nin Pazar günü yaptığı tahmin tutmadı. İstanbul için yapılan son hava durumu tahminine göre kar yağışı Çarşamba günü bekleniyor. Ünlü Meteoro

İSTANBUL´A KAR YAĞIŞI İÇİN YENİ TAHMİN: ÇARŞAMBA YA DA PERŞEMBE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün son tahminlerine göre yurdun büyük bölümü ve İstanbul soğuk hava dalgasının etkisine girdi. Meteoroloji, günlerdir konuşulan "İstanbul´a kar ne zaman yağacak?" sorusuna ise yeni tahminle cevap verdi. İstanbul´a Pazar günü beklenen kar yağışı için gerçekleşmedi. Yeni tahmin ise Çarşamba ya da Perşembe günü İstanbul´a kar yağacağı yönünde. 

SOĞUK VE KARLI HAVA DALGASI

Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre soğuk ve karlı hava dalgası bu sefer İstanbul´u da etkileyecek. İstanbul´da çarşamba günü karla karışık yağmur, perşembe günü ise kar bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise 3-4 derece düşecek. 

Balkanlar´dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Edirne ve Kırklareli´nde kar yağışı başladı. Meteorolojinin internet sitesindeki tahminlere göre İstanbul´da da çarşamba günü karla karışık yağmur, perşembe günü ise kar bekleniyor.

SOĞUK HAVA ÖVE KAR EDİRNE´DEN GİRİŞ YAPTI

Edirne´de, hava sıcaklığının düşmesiyle kar yağışı başladı. Polis ekipleri, trafiğin yoğun olduğu caddelerde sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. Trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi´ndeki vatandaşlar da kar yağışının başlamasıyla öz çekim yaptı. Birçok Osmanlı mirasının olduğu kent merkezinde kar yağışı tarihi eserlerle seyirlik görüntüler oluşturdu.

18-02/26/01.png

Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü Edirne´de, kar yağışının aralıklarla devam edeceği belirtildi. Öte yandan, Kırklareli´nde de kar yağışı etkili oluyor. Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan´a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı karayolunda kar yağışını etkili oluyor.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü kentte kar yağışının aralıklarla süreceği kaydedildi.

İSTANBUL´A KAR ÇARŞAMBA GÜNÜ GELİYOR

Twitter´da İstanbul için çarşamba ve perşembe günü için kar yağışı uyarısından bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların düşeceğini belirtti.

18-02/26/02.png

Şen, ´´Trakya´da kar yağışı başladı, yarın Tekirdağ da dahil sıcaklılar düşüyor. Çarşamba öğleden sonra ve perşembe günü İstanbul´da kar var. Nem yeterli ve sıcaklık 3-4 dereceye kadar düşer. İstanbul - Ankara yolunda Bolu´da, İç Anadolu´nun doğusu ve Doğu Anadolu´da kar ulaşıma engel olabilir, cuma biter´´ dedi.

BUGÜN HAVA NASIL?

Meteoroloji´den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz´in iç kesimleri, Doğu Anadolu´nun kuzey ve doğusu ile Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Kırklareli´nin yüksekleri, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Eskişehir´in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Adana´nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu´nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile güneydoğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

18-02/26/03.png

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Adana´nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, trafikte aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

18-02/26/04.png

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER