Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstanbul için karar bekleniyor... Gözler YSK´da

YSK, İBB seçimleriyle ilgili kararını vermek üzere bugün 14:30´da toplanıyor. 31 Mart´tan bu yana yaşanan baş döndürücü trafiği sona erdirecek karar bekleniyor

İstanbul için karar bekleniyor... Gözler YSK´da

31 Mart´ta yapılan yerel seçimlerde İstanbul düğümü hala çözülmedi. Yüksek Seçim Kurulu´nun (YSK) bugün, AK Parti´nin yaptığı olağanüstü itirazı görüşüp karara bağlaması bekleniyor. 

23 Nisan´da verdiği ara kararla kısıtlı ve hükümlü seçmenlerin oy kullandığına yönelik iddiaların ve kamu görevlisi olmayan sandık kurulu başkanı ve memur üyelerin durumunun araştırılmasını isteyen YSK, araştırma sonuçlarına göre ya İstanbul´da seçimleri iptal edecek ya da iptale gerek görmediğini bildirecek.

Gözler, YSK´nın açıklayacağı İstanbul kararında olacak.

Resmi olmayan sonuçlara göre İBB seçimlerinin en güçlü iki adayı CHP´li Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650, AK Partili Binali Yıldırım ise 4 milyon 131 bin 731 oy aldı. 

İşte İstanbul sonuçlarına ilişkin 1 Nisan´dan itibaren yaşananlar:

Geçersiz oylar yeniden sayıldı

2 Nisan´da seçim sonuçlarına itiraz süreci başladı. AK Parti´nin itirazıyla önce 7 ilçede yeniden sayım kararı alındı. 4 Nisan´da il seçim kuruluna itiraz süreci başlayınca AK Parti´nin yeni bir talebi geldi. AK Parti, tüm ilçelerde oyların yeniden sayılmasını istedi. İl Seçim Kurulu tüm oyların yeniden sayım kararını reddetti ama 34 ilçede geçersiz oyların, 5 ilçede ise tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Devamı >>>

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER