Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstanbul formülü 4+1

CHP´nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, projelerini anlattı: 4 artı 1 formülüyle pahalılığı gerileteceğiz. İstanbullunun gıdaya, ulaşıma, eğitime ve suya harcadığı parayı azaltacağız. Sosyal yardım bütçesini 3 katına çıkaracağız.

İstanbul formülü 4+1

CHP´nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ?İstanbullunun gıdaya, ulaşıma, eğitime ve suya harcadığı parayı azaltacağız. Bunlara ek olarak 1 diyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardım bütçesini 3 katına çıkaracağız ve bu kaynağı vatandaşa sunacağız? dedi. 

İmamoğlu, seçimlere bir ay kala ?İstanbul Çözümleri Tanıtım Toplantısı?nda, ekonomiden turizme, kültür sanattan ulaşıma değin projelerini ve hedeflerini anlattı. İstanbul7un şu anda bulunduğu durumu haketmediğini söyleyen İmamoğlu daha yeşil, yaşanılabilir. trafik sorununu aşmış bir şehir vaadetti. Kentteki hayat pahalılığıyla mücadelede ?4 artı 1? formülünü uygulayacaklarını aktaran İmamoğlu, şöyle devam etti: ?İstanbullunun gıdaya, ulaşıma, eğitime ve suya harcadığı parayı azaltacağız. Bunlara ek olarak  1 diyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardım bütçesini 3 katına çıkaracağız ve bu kaynağı vatandaşa sunacağız.? İmamoğlu´nun projelerinden dikkat çeken bazıları şunlar oldu:  

HALK SÜT VE KENT LOKANTALARI  

?Halk süt?, ?kent lokantaları? gibi projelerle vatandaşlara ucuz ve güvenli gıdaya erişim sağlanacak.  

ÇOCUKLU ANNEYE ÜCRETSİZ ULAŞIM  

Annelerin çocukları 4 yaşına gelene kadar ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. Çocuklara 12 yaşına kadar toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacak.  

GENÇLERE İNDİRİM İLK AKTARIM ÜCRETSİZ 

Öğrencilerin aylık 85 lira olan toplu ulaşım kartı ücretini 50 liraya düşecek. 25 yaşın altındaki tüm gençler toplu taşıtlardan yüzde 40 indirimli faydalanacak.   Toplu taşımada ilk aktarmaların ücretsiz olacak. 

500 BİN ÖĞRENCİYE ÜNİFORMA 

500 bin öğrencinin kırtasiye ve üniforma masraflarını karşılanacak. Yemekhanesi olmayan okullarda kumanya dağıtılacak. Mahalle evlerinde ücretsiz etüt merkezleri oluşturulacak.  

MUSLUKTAN TEMİZ SU  

Suda yüzde 40 indirim yapılacak, 5 yılın sonunda altyapı çalışmaları tamamladığında, vatandaşların musluktan temiz su içebilecek. 

KADIN YÖNETİCİ KOTASI  

Tüm yönetici kadrolarında yüzde 40 cinsiyet kotası uygulanacak, kadına yönelik şiddette önleyici tedbir almak amacıyla 2 istasyon ve 2 daimi sığınak açılacak, İstanbul´da kreşsiz mahalle kalmayacak.  

TİYARTO SAYISI ARTACAK 

Şehir Tiyatrolarının sahne sayısını 22´ye çıkacak. İstanbul festivaller şehri olacak  

11 FÜNİKÜLER  

İlk iş, metro yatırımları olacak. 630 kilometre metro hattı ile 10 yıl içinde İstanbul, entegre bir raylı sistemi altyapısına kavuşmuş olacak. 11 yeni füniküler hattı açılacak. Marmara Denizi´ne paralel, hızlı araçlar hizmete girecek. Atıl olan tüm iskelelerle birlikte yeni iskeleler açılacak ve bunları raylı sistemle entegre hale gelecek. Yeşil alanlarla bütünleşik 500 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu yapılacak. 



Anahtar Kelimeler: İstanbul formülü

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER