Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCI MİLLETVEKİLİNDEN MESCİD-İ AKSA´YA BASKIN

İsrail Başbakanı Netanyahu´nun partisinden milletvekili Yehuda Glick, Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi.

İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCI MİLLETVEKİLİNDEN MESCİD-İ AKSA´YA BASKIN

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun liderliğini yaptığı Likud Partisi´nden milletvekili Yehuda Glick, Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi. 

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs´in yaptığı yazılı açıklamaya göre, aşırı sağcı milletvekili Glick, İsrail polisi eşliğinde Harem-i Şerif´in avlusuna girdi.

Aynı zamanda haham olan Glick, Mescid-i Aksa´ya baskın yapan Yahudi milletvekillerinin öncüsü sayılıyor.

Yahudi milletvekillerinin Mescid-i Aksa´ya girişi Başbakan Netanyahu´nun iznine bağlı.

Yahudi milletvekillerinin Aksa´ya "girişi"

İsrail Başbakanı Netanyahu, Yahudilerin 2015´te giderek artan Mescid-i Aksa baskınları nedeniyle Kudüs ve Filistin genelinde yaşanan olayların ardından, Yahudi milletvekillerinin Harem-i Şerif´e girişlerini yasaklamıştı. Ancak Netanyahu, geçen yıl ağustos ayında yasağı kaldırarak, Yahudi milletvekillerinin önceden izin almaları şartıyla Mescid-i Aksa´ya girişlerine izin vermişti.

Likud Partisi üyesi Glick ve HaBayt HaYahudi (Yahudi Evi) Partili Shuli Moalem, Netanyahu´nun yasağı kaldırmasının ardından 29 Ağustos 2017´de Mescid-i Aksa´ya baskın düzenleyen ilk milletvekilleri olmuştu.

Tel Aviv yönetimi 2003´ten itibaren Yahudi yerleşimcileri, polis korumasında Aksa´nın avlusuna alıyor ve zaman zaman Müslümanların girişlerine yaş sınırlaması getiriyor. Birçok radikal İsrailli örgüt ve siyasetçi, üzerinde daha önce iki kez yıkılan bir Yahudi tapınağının bulunduğuna inandıkları Harem-i Şerif´in kendileri için de ibadete açılması çağrısında bulunuyor.

Kudüs´te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu´s Sahra Camisi´nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER