Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail´in Hımeymim Hava Üssü´ndeki jammer iddiası boş çıktı

İsrail ile Rusya arasında GPS atışması ve GPS´lerinde yaşanan aksaklığın Suriye´deki Hımeymim Hava Üssü´ndeki uydu sinyallerini kesen bir "jammer"dan kaynaklandığı iddiaları boş çıktı

İsrail´in Hımeymim Hava Üssü´ndeki jammer iddiası boş çıktı

İsrail hava sahasında küresel konumlama sisteminde (GPS) yaşanan aksaklıklar, Tel Aviv ile Moskova arasında atışmaya neden oldu. 

İsrail Hava Meydanları İşletmesinden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 3 hafta boyunca İsrail hava sahasında GPS´lerde aksaklık yaşandı.

Açıklamada, GPS´lerdeki sorunun herhangi bir kazaya veya güvenlik olayına neden olmadığı belirtildi. 

Times of Israel gazetesine konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yetkili ise GPS´lerdeki aksaklığa neden olan müdahalenin Suriye topraklarından yapıldığını iddia etti. 

İsrail ordu radyosunun haberinde, başkent Tel Aviv´deki Ben Gurion Havalimanı çevresinde uçan uçakların GPS´lerinde yaşanan aksaklığın Suriye´deki Hımeymim Hava Üssü´ndeki uydu sinyallerini kesen bir "jammer"dan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Rusya´nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoly Viktorov, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, iddiaları reddederek, "Bunların hepsi yalan haber. Bu haberleri ciddiye bile alamayız." dedi.

İsrail basını, GPS´lerde yaşanan aksaklığın nedeninin tespit edildiğini ve sorunun giderildiğini aktardı. 

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER