Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL´İ YENİDEN KURUYORLAR

Farkında mısınız? Demeçlerle geçiştirelemeyecek bir süreç yaşanıyor!

İSRAİL´İ YENİDEN KURUYORLAR

Yarım yüzyıldır Müslüman topraklarını işgal altında tutan Siyonist çete, işgal, gasp ve katliamlarından sonra bir ileri adım daha attı. Fiilen bir ırkçı Yahudi devleti olanİsrail, önceki gün kabul ettiği yasa tasarısı ile ?resmen? Yahudi devleti oldu. Kudüs başta olmak üzere işgal edilen tüm Filistin topraklarında yalnızca Yahudilere yaşam hakkı tanıyan bir ?devlet? haline getirilmek istenen İsrail, ırkçı terörist politikasını dünyaya resmen dayattı.

Çocuk katili işgalci İsrail´in eli kanlı vekilleri, ?Yahudi ulus devlet´ yasasını Knesset´te kabul ederek Filistin´in işgalini resmileştirdi. Yasaya göre resmi dil İbranice, başkent ise Kudüs olacak. Ayrıca 5´te birini Müslümanların oluşturduğu Filistin için yasada Yahudi devleti ifadesi kullanılıyor. İsrail´in kuruluş anlaşmasına da uymayan ırkçı yasa için Filistinli vekiller ve vatandaşlar, ?İsrail´e sessiz kalındığı için bu adımlar atılabiliyor? diyerek işgalin durdurulması için İslam dünyasından yardım talep ediyor.

 

İşte madde madde Yahudi devletine giden yol

Resmi dil İbranicedir.

Ülkede kendi kaderini tayin etme hakkı sadece Yahudilere aittir.

İsrail bir Yahudi devletidir ve İsrail, dünyadaki tüm Yahudilerin tarihi ana vatanıdır.

Hukukta bir boşluk olduğunda Yahudi şeriatı referans alınacaktır.

Dünyadaki tüm Yahudilerin İsrail´e dönme hakkı vardır.

Yahudilerin dini günleri resmi tatil sayılacaktır ve İsrail´in başkenti Kudüs´tür.

YASA NELERİ KAPSIYOR?

İsrail´in bir anayasası olmadığı için devletin anayasası konumundaki ?temel kanunlar? kapsamına alınacak olan ırkçı yasada İsrail, ?tüm dünya Yahudilerinin temsilcisi etnik-dini bir devlet? olarak tanımlanıyor. Halihazırda uygulamada var olduğu belirtilen ayrımcı politikaları yasayla hükme bağlayacak tasarıyla Arapça resmi dil olmaktan çıkacak ve ülkenin tek resmi dili İbranice olacak.

İslami Direniş Hareketi Hamas, terörist İsrail rejimi parlamentosu Knesset´in ?Yahudi ulus devleti? yasa tasarısını kabul etmesinin işgal rejiminin ırkçılığının meşrulaştırılması olduğunu söyledi. Berhum, dünyanın işgal rejiminin cinayetleri karşısında sessiz kalmasının ve ABD´nin sınırsız desteğinin işgalcileri bu tür ırkçı yasalar çıkarmaya teşvik ettiğine işaret etti. Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, İsrail rejimi parlamentosu Knesset´in ?Yahudi ulus devleti? yasa tasarısını kabul etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, yasanın Filistin varlığını ve toprakları üzerindeki tarihi hakkını tehdit ettiğini bildirdi. Berhum, uluslararası toplumun ve bölgesel güçlerin işgal rejiminin cinayetleri karşısında sessiz kalmasının ve ABD´nin sınırsız desteğinin işgalcileri bu tür ırkçı yasalar çıkarmaya teşvik ettiğine işaret etti.

 

YAHUDİLER DIŞINDA KİMSENİN HAKKI YOK

İşgal rejimi parlamentosu Knesset, 12 saat devam eden tartışmaların ardından ?Yahudi ulus devleti? yasa tasarısını kabul etti. Yasa tasarısında işgal rejimi hukukunda boşluk olması durumunda Yahudi şeriatının esas alınması, sadece Yahudilerin girebildiği yerleşim bölgelerinin oluşturulması, Arapça´nın resmi dil olmaktan çıkarılması ve dünyadaki tüm Yahudilere İsrail´e dönme hakkı tanınması gibi maddeler bulunuyor. Tasarı ile birlikte ülkede kendi kaderini tayin etme hakkı sadece Yahudilere ait olduğu, İsrail´in bir Yahudi devleti olduğu ve tüm Yahudilerin tarihi anavatanı olduğu, Yahudilerin dini günleri resmi tatil sayılacağı ve İsrail´in başkenti Kudüs olduğu iddia ediliyor.

HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEYECEK

Bu tür yasaların ve kararların gerçekte hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini bildiren Berhum, Filistin halkının toprakların gerçek sahibi olarak kalacağını belirtti. Burhum, İsrail´in tehlikeli politikalarının Filistinlilerin birlik ve beraberliği sağlayarak acil bir ortak strateji benimsemelerini gerektirdiğini söyledi. Hamas, Arap ve İslâm ülkelerine de seslenerek işgal rejimini dizginlemelerini ve ihlallerine son verecek caydırıcı kararlar almalarını istedi.

FKÖ: ETNİK TEMİZLİĞE HAZIRLIK ADIMI

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri SaibUreykat da, İsrail´i, tüm dünya Yahudilerinin temsilcisi etnik-dini bir devlet olarak tanımlayan ve tüm Yahudilerin İsrail´e dönme hakkı olduğunu vurgulayan ?Yahudi ulus devlet? yasa tasarısının onaylanmasının ?etnik temizliğe hazırlık adımı? olduğunu belirtti. Ureykat, yasanın, Kudüs´ün de dahil olduğu Batı Şeria´yı İsrail´e ilhak etmek ve Gazze´de ayrı bir devlet kurmak şeklindeki İsrail Başbakanı BinyaminNetanyahu´nun planını destekler nitelikte olduğunu belirtti.

ÜRDÜN: IRKÇI AYRIMCILIĞI DERİNLEŞTİRİYOR

Öte yandan Ürdün, İsrail Meclisi´nin, ?Yahudi ulus devlet? yasasını kabul etmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve ırkçı ayrımcılığı derinleştirdiğini açıkladı. Basın İşleri Devlet Bakanı ve Hükümet sözcüsü Cumana Ganimat, ?Yahudi ulus devlet? yasasının İsrail ve işgal edilmiş bölgelerdeki ırkçı ayrımcılığı derinleştirdiğini ifade etti. Ganimat, yasanın daha fazla şiddet ve aşırılığa yol açacağını, Filistin halkının kendi ülkelerindeki kültürel, insani, tarihi varlığını hedefleyeceğini kaydetti.

 

GAZZE´YE HAVA SALDIRISI: 1 ŞEHİT

İsrail´in Gazze Şeridi´nin güneyindeki Refah kentinde bir gözetleme kulesini hedef alan saldırısında 1 Filistinlinin şehit olduğu, 3´ünün yaralandığı bildirildi. Gazze´deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail savaş uçağının, Refah kentinde Filistinli gruplardan birine ait gözetleme kulesini hedef alan saldırısında, Abdulkerim Rıdvan (22) isimli Filistinli gencin şehit olduğunu, 3 Filistinlinin yaralandığını belirtti.



Anahtar Kelimeler: İSRAİL YENİDEN KURUYORLAR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER