Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail´e ziyaret iddiaları Irak´ı karıştırdı

Irak´ta gündem İsrail´e yapıldığı iddia edilen bir ziyaret ve normalleşme süreci... Dava Partisi Milletvekili Aliye Nesif, Irak heyetlerinin geçen yıl İsrail´i ziyaret ettiğini iddia etti.

İsrail´e ziyaret iddiaları Irak´ı karıştırdı

Eski Irak başbakanlarından Nuri el-Maliki´nin liderliğindeki Dava Partisi Milletvekili Aliye Nesif, Bağdat´ta yaptığı açıklamada, Irak heyetlerinin geçen yıl İsrail´i ziyaret ettiği ve ülkenin İsrail ile normalleşme süreci iddiasını sorgulamak için mecliste 76 milletvekilinden imza topladıklarını söyledi.

DIŞİŞLERİ BAKANI MECLİS´E ÇAĞRILIYOR

Söz konusu iddiaların aydınlatılması gerektiğini belirten Nesif, konunun sorulması için Dışişleri Bakanı Hakim´in meclise çağrılmasını talep etti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı´nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, son bir yılda Irak´tan 3 heyetin ülkeyi ziyaret ettiği öne sürülmüştü. Paylaşımlarda, Iraklı heyetlerin Sünni ve Şii Müslümanlardan oluştuğu ve ülkelerinde etkin bir role sahip oldukları ifade edilmişti.

Bunun üzerine Irak Meclis Başkan Yardımcısı Hasan el-Kaabi, Meclis Dış İlişkiler Komisyonu´ndan söz konusu iddianın soruşturulmasını istemişti.Söz konusu heyetlerde yer alan Iraklı milletvekilleri arasında Halid el-Mafraci ve Ahmed Cerba´nın da bulunduğu ileri sürülmüştü ancak iki milletvekili de iddiaları sert dille reddetmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER