Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail’den beklenmedik hamle: Filistinlilere saldıran askerler yargılanıyor

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'daki bir Filistinlinin evine patlayıcı fırlattığı iddia edilen iki asker hakkında iddianame hazırlandığını açıkladı.

İsrail’den beklenmedik hamle: Filistinlilere saldıran askerler yargılanıyor

Ordudan yapılan duyuruya göre, iki asker patlayıcı cihaz yapmak, kasten saldırı, mala kasten zarar vermekle suçlanıyor. Mahkeme, 28 Kasım'da tutuklanan askerlerin gelecek ay görülecek duruşmaya kadar tutuklu kalmalarına karar verdi.

İddianamede, iki askerin 22 Kasım'da Batı Şeria'nın Cenin kentinde bir çocuğun cansız bedeninin kaçırılmasının intikamını almak için hareket ettikleri belirtildi.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Cenin'deki Filistinliler, bölgede yaşayan Dürzi Arap azınlığına mensup 17 yaşındaki Tiran Fero'nun bir trafik kazasının ardından hayatını kaybettiği hastaneden cesedini almıştı. Çocuğun cesedinin ele geçirilmesi, Dürziler arasında alarma yol açtı. Öfke yükselirken, sosyal medyada Dürzilerin Filistinlilerden intikam almakla tehdit ettiği videolar dolaştı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Dürzi olduğu söylenen üç askerin eve patlayıcı düzeneği kurdukları belirtilerek “Askerler, Batı Şeria'nın Beytüllahim kenti yakınlarındaki bir evi hedef olarak belirleyerek evini taşladı” denildi.

Ordu, saldırının herhangi bir can kaybına yol açmadığını açıklarken, Filistinli ev sahibinin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve üçüncü asker hakkında önümüzdeki günlerde iddianame düzenleyeceğini ekledi.

GÖRÜLMEMİŞ DAVA

Böylesine hızlı bir askeri kovuşturma son derece sıra dışı bir şekilde davanın ciddiyetinin altını çiziyor. İnsan hakları grupları uzun süredir İsrail'de Filistinlilerin öldürülmesine yönelik askeri soruşturmalarının bir cezasızlık modelini yansıttığını iddia ediyor. Bu ayın başlarında, İsrail merkezli insan hakları grubu Yesh Din, son beş yılda işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilere zarar vermekle suçlanan İsrail askerlerinin haklarındaki bin 260 şikayetin yüzde 1'inden azında suçlandığını bildirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER