Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail´den Suriye´deki İran hedeflerine hava saldırısı

İsrail ordusu, Suriye´deki İran güçlerine ait hedeflere hava saldırısı düzenledi. Suriye rejimi, İsrail´in karadan ve havadan düzenlediği füze saldırısını geri püskürttü, pek çok füze imha edildi.

İsrail´den Suriye´deki İran hedeflerine hava saldırısı

İsrail ordusunun, Suriye topraklarında İran Devrim Muhafızları´na bağlı özel güç Feylak el-Kudüs´e ait hedeflere hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Ordu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail savunma ordusu, şu saat itibariyle Suriye´de Feylak el-Kudüs´e ait hedefleri vuruyor." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Suriye rejimi, İsrail topraklarını ya da güçlerini hedef almaya karşı uyarıldı.

SURİYE ORDUSU´NDAN FÜZE HAMLESİ

Öte yandan, Suriye haber ajansı SANA´nın askeri bir yetkiliye dayandırdığı haberde, İsrail´in karadan ve havadan güdümlü füzelerle Suriye topraklarına saldırdığı, Suriye hava savunma sistemlerinin saldırıyı engellediği ve füzelerin çoğunu hedefine ulaşmadan imha ettiği kaydedildi.

SANA´da daha önce yer alan haberde ise İsrail´in söz konusu saldırısının Lübnan toprakları, El-Celil ve Taberiyye Gölü üzerinden gerçekleştiği ancak hava savunma sistemlerinin onlarcasını imha ettiği bilgisi geçildi. Füzelerin imha anına ilişkin video görüntüleri paylaşıldı.

NETANYAHU´DAN İTİRAF

İsrail ordusu dün akşam, Golan Tepeleri ´nin kuzeyine bir roket altıldığını ve bunun Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini duyurmuştu.

Başbakan Binyamin Netanyahu geçen hafta, İsrail ordusunun son 36 saat içinde Şam´da aralarında İran´a ait silah depolarının da bulunduğu "İran´a ve Hizbullah´a ait" noktaların vurulduğunu ifade ederek, İsrail´in daha önce de benzer saldırılar düzenlediğini söylemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER