Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL´DEN BİR SKANDAL KARAR DAHA! EBRU ÖZKAN GÖZALTI SÜRESİNİ UZATTI

İsrail askeri mahkemesi, Kudüs´e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran´da Türkiye´ye dönmek için geldiği Tel Aviv´deki Ben Gurion Havalimanı´nda gözaltına alınan Ebru Özkan´ın gözaltı süresini 3 Temmuz´a kadar uzattı.

İSRAİL´DEN BİR SKANDAL KARAR DAHA! EBRU ÖZKAN GÖZALTI SÜRESİNİ UZATTI

İsrail askeri mahkemesi, Kudüs´e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran´da Türkiye´ye dönmek için geldiği Tel Aviv´deki Ben Gurion Havalimanı´nda gözaltına alınan Ebru Özkan´ın gözaltı süresini 3 Temmuz´a kadar uzattı.

Özkan´ın avukatı Ömer Hamayse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin "İsrail devletinin güvenliğini tehdit ve terör örgütleriyle bağlantı şüphesi" suçlamalarıyla bugün bir kez daha hakim karşısına çıktığını söyledi.


İsrail´in kuzeyindeki Salim askeri bölgesinde bulunan askeri mahkemede görülen bugünkü duruşmada, İsrail polisinin Özkan´ın gözaltı süresinin 7 gün daha uzatılmasını talep ettiğini aktaran Hamayse, mahkemenin ise gözaltı süresinin 3 gün uzatılmasına karar verdiğini aktardı.

Hamayse, gözaltı süresine itiraz ettiklerini ve müvekkilinin derhal serbest bırakılmasını talep ettiklerini ancak bunun mahkeme tarafından reddedildiğini dile getirdi.

Polisin 3 günlük gözaltı süresiyle Özkan ile ilgili soruşturma sürecini sona erdireceğini belirten Hamayse, savunma heyeti olarak yarın Özkan´ı tutulduğu Petah Tikva´daki gözaltı merkezinde ziyaret edeceklerini ifade etti.

Hamayse ayrıca Türkiye´nin Tel Aviv Büyükelçiliğinden yetkililerin de bugünkü duruşmada hazır bulunduğunu sözlerine ekledi.

Türk vatandaşı Özkan, 3 günlük Kudüs ziyaretinin sonunda 11 Haziran´da İstanbul´a dönüşü öncesinde Tel Aviv´deki havalimanında İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER