Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail, Gazze'ye hava saldırısı düzenledi: Askeri bölgeleri hedef aldılar

Filistin yerleşim bölgesinden İsrail'in güneyindeki Aşkelon şehrini hedef alan roketli saldırının ardından İsrail Gazze Şeridi'ne hava saldırıları düzenledi.

İsrail, Gazze

Filistin medyası, İsrail roketlerinin Gazze'deki tarım arazilerine düştüğünü söyledi, ancak İsrail ordusu, yerleşim bölgesini yöneten Filistinli grup Hamas'a ait askeri bölgeleri hedef aldığını söyledi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, roket saldırısına yanıt olarak, İsrail uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki Hamas'a ait birkaç noktayı vurduğu belirtildi.

El-Cezire'de yer alan habere göre, Gazze'de veya İsrail'de can kaybı olduğuna dair bir rapor bildirilmedi. Hamas'tan saldırıyla ilgili henüz bir yanıt gelmedi. Yerleşim bölgesindeki diğer gruplardan saldırıyı üstlendiklerini bildiren herhangi bir açıklama da gelmedi.

Hava saldırısı, İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria'da Cenin'e düzenlediği, üç Filistinlinin ölümü ve 10 Filistinlinin yaralanmasıyla sonuçlanan askeri baskınlardan bir gün sonra gerçekleşti. Yine cuma günü, bir İsrail gözlem balonu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde parçalanarak yere düşmüştü.

Filistin haber ajansı Wafa, Cenin'de öldürülenlerin 24 yaşındaki Baraa Lahlouh, 23 yaşındaki Yusuf Salah ve 24 yaşındaki Laith Abu Suroor olduğunu bildirdi. Hamas, öldürülenlerden birinin kendi üyeleri arasında olduğunu öne sürerken, Filistinli İslami Cihad ölen kişinin kendi örgütlerine mensup olduğunu iddia etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER