Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: “Ziyaretimin ardından Türkiye ile derinlemesine bir diyalogun başlamasını umuyorum”

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türkiye ziyareti için İsrail’den ayrılmadan önce kısa bir konuşma yaptı.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: “Ziyaretimin ardından Türkiye ile derinlemesine bir diyalogun başlamasını umuyorum”

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türkiye ziyareti için İsrail’den ayrılmadan önce kısa bir konuşma yaptı. Herzog’un sözleri şöyle:

“Herkese merhaba. Cumhurbaşkanlığına başladığımdan bu yana diyalog içinde olduğum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine eşim Michal ile birlikte Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyoruz.

“İsrail-Türkiye ilişkileri İsrail için önemli, Türkiye için önemli ve tüm bölge için önemli. Bu, uzun yıllardan sonra gerçekleşecek ilk ziyaret olacak.

“Elbette uluslararası düzenin sarsıldığı bir dönemde bölgemizde istikrarın ve işbirliğinin sürdürülmesi iyidir ve yerindedir; son haftalarda Yunanistan ve Kıbrıs’a gerçekleştirdiğim ziyaretlerde ve liderlerle görüşmelerimde bu noktayı vurguladım.

“Kuşkusuz İsrail ile Türkiye ilişkilerinde son yıllarda iniş çıkışlar ve atlatılması o kadar da kolay olmayan anlar yaşandı, dolayısıyla her konuda anlaşacağız diye bir şey yok. Ancak karşılıklı saygı ile devletlerimiz arasındaki ilişkiyi yeniden başlatmaya, ölçülü ve temkinli bir şekilde inşa etmeye çalışacağız.

“Vizyonumun bölgemizde Yahudilere, Müslümanlara ve Hristiyanlara refah ve mutluluk sağlayacak bir barış olduğunu her zaman vurguluyorum.

“Ziyaretim bütünüyle Başbakan Naftali Bennett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve onların çalışma ofisleriyle koordineli olarak yürütülmektedir ve ziyaretimin ardından Türkiye ile ciddi bir sürecin, çeşitli düzeylerde derinlemesine bir diyalogun başlamasını umuyorum. Umarım ilişkilerimizde ilerleme sağlarız ve olumlu sonuçlar alırız; bunu eninde sonunda göreceğimize inanıyorum. Herkese çok teşekkür ederim.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER