Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL SPONSORLUĞUNDA BİR FESTİVAL: İSTANBUL FİLM FESTİVALİ

İstanbul Film Festivali´nin organizasyonu için İsrail Dışişleri Bakanlığına bağlı bir kurum olduğu bilinen ARTISRAEL isimli Siyonist kuruluş ile sponsorluk antlaşması yapıldığı ortaya çıktı.

İSRAİL SPONSORLUĞUNDA BİR FESTİVAL: İSTANBUL FİLM FESTİVALİ

1973 yılında Nejat Eczacıbaşı tarafından kurulan ve Eczacıbaşı Grubu tarafından finanse edilen İKSV´nin bu yıl 37.´sini gerçekleştirdiği İstanbul Film Festivali, İsrail Dışişleri Bakanlığına bağlı bir kurum olduğu bilinen ARTISRAEL isimli Siyonist kuruluş ile sponsorluk antlaşması yaptığı ortaya çıktı.

Festivalin İsrail tarafından finanse edildiğinin anlaşılmasının ardından festivale Filistin´den katılacak olan ?Wajib? isimli film bu duruma tepki göstererek festivalden çekildi.  Festivale katılması beklenen filmin ekibi seyahatlerini iptal etti. Filmin yapımcısı Usame Bawardi de konuk olduğu Köprüde Buluşmalar´a aynı gerekçeyle katılmayacağını açıkladı. Ardından, Filistinli yönetmen/yapımcı May Odeh de, İsrail´in sponsorluğu sebebiyle, Köprüde Buluşmalar´a katılmayacağını Facebook sayfasında açıkladı. Odeh, ?Böyle bir festivalin sponsorluk için savaş suçları işleyen bir ülkeyle işbirliği yaptığına inanamıyorum? diyor.

?Wajib?in başrol oyuncusu Muhammed Bakri ise, ?İsrail´in İstanbul Film Festivali´yle resmi işbirliğinin sonucu olarak, özellikle Gazze´deki son Kara Cuma günü, İsrail ordusu masum insanlara ateş ederken festivalinize yapacağım ziyareti iptal ediyorum. Bu şartlar altında gelmem utanç verici olur.. Ancak Festival´in İsrail sponsorluğunu reddetmesi halinde gelebilirim? açıklamasında bulundu.

İsrail´e yönelik boykot çağrısı, Roger Waters´tan Ken Loach´a, Judith Butler´dan Elvis Costello´ya, Jean Luc Godard´tan Eyal Sivan´a aralarında Yahudilerin de bulunduğu büyük bir sanatçı ve entelektüel grubu tarafından uzun bir zamandır dillendiriliyor. İKSV yöneticilerinin de bu çağrıdan haberdar olmaması zaten mümkün değildi. Katliamların gölgesinde bu utanca imza atan Eczacıbaşı Grubu ve IKSV bu alçak işbirliğini sürdürmeye de kararlı. 6 Nisan´da başlayan bu utanç verici festival devam ederken, yakın zamanda gerçekleşecek olan İstanbul Müzik Festivali´nin de İsrail sponsorluğunda gerçekleştirileceği ortaya çıktı!

Siyonist İsrail´in de destek verdiği İstanbul Film Festivali´ne destek veren kimi  sponsorları şunlar: Sabah, BirGün, Habertürk, Cumhuriyet, Hürriyet, TC Kültür Bakanlığı, İBB, A Haber, CNN Türk, NTV, OT, T24, Beşiktaş Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER