Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL SAVUNMA BAKANI´NDAN PRUMP´A YAPTIRIM TEŞEKKÜRÜ

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, İran´a karşı uygulamaya giren yaptırımlardan dolayı ABD Başkanı Donald Trump´a teşekkür etti.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI´NDAN PRUMP´A YAPTIRIM TEŞEKKÜRÜ

05.11.2018 Pazartesi

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Twitter hesabından yayınladığı mesajda, bugün itibariyle uygulamaya başlanan ABD´nin İran´a yönelik yaptırımlarının ikinci bölümüne dair değerlendirmelerde bulundu. 

Başkan Trump´ın İran´a yönelik aldığı yaptırım kararını "cesurca" olarak niteleyen Liberman, "Ortadoğu´nun bu kararı beklediğini" ileri sürdü.

??????? ??????
 
?@AvigdorLiberman
 
 President Trump´s bold decision is the sea-change the Middle East has been waiting for. In a single move, the United States is dealing a critical blow to Iran´s entrenchment in Syria, Lebanon, Gaza, Iraq and Yemen. President Trump, you´ve done it again! Thank you.
  •  
    64
  • Liberman ayrıca İran´a uygulanmaya başlanan yaptırımdan dolayı Trump´a teşekkür ederek, "ABD tek bir hareketle İran´ın Suriye, Lübnan, Gazze, Irak ve Yemen´e yerleşmesine büyük darbe vurdu. Başkan Trump yine yaptın." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da geçen hafta yaptığı açıklamada ABD´nin İran´a yönelik yaptırımlarının ikinci bölümü sebebiyle Trump´a teşekkür etmişti.

ABD Başkanı Trump, 8 Mayıs´ta nükleer anlaşmadan çekildiğini duyurmuş ve İran´ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini engelleyen yaptırım paketini 7 Ağustos´ta resmen hayata geçirmişti.

ABD´nin İran´a yönelik ikinci yaptırım paketi, 180 günlük sürenin dolmasının ardından bugün devreye girdi. Bugünden itibaren İran Ulusal Petrol Şirketi, İran Petrol Ticaret Şirketi ve Ulusal Tanker Şirketi´ne uluslararası kısıtlamalar getirilirken, ekonomisi büyük ölçüde petrole dayalı İran´dan petrol ve ürünlerinin satışına yaptırımlar uygulanacak. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER