Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL MAHKEMESİNDE GÜLÜNÇ KABUL: ASKER YANLIŞLIKLA GERÇEK MERMİ KULLANMIŞ

Dört yıl önce bir İsrail askeri tarafından vurularak öldürülen Nadim Nuwarra´nın katili İsrail polisi yalnızca 9 ay hapis cezası aldı. Nawarra´nın yakınları bu kararın İsrail mahkemelerinin ne kadar ?adaletsiz? olduğunu gösterdiğini ifade ettiler.

İSRAİL MAHKEMESİNDE GÜLÜNÇ KABUL: ASKER YANLIŞLIKLA GERÇEK MERMİ KULLANMIŞ

İsrail sınır polisi memuru Ben Deri, Mayıs 2014´te Batı Şeria´nın Beitunia kasabasındaki bir kontrol noktasındaki gösteri sırasında 17 yaşındaki Nadim Nuwarra´yı vurdu ve bur sırada videoya alındı.

OTOPSİ YAPILMADI

Al Jazeera´nin haberine göre aynı gösteride bir diğer genç olan 16 yaşındaki Mohammad Abu Thaher ise yine gerçek mermiyle vurularak öldürüldü. İsrail bu davada delil yetersizliğini bahane ederek tutuklama yapmadı ve otopsi gerçekleştirilmedi.

GÜLÜNÇ HAPİS VE PARA CEZALARI

İtiraf pazarlığının ardından Kudüs Bölge Mahkemesi Deri´ye 9 ay cezanın yanı sıra 6 ay uzatılmış ceza ve Nuwarra´nın ailesine verdiği zarardan dolayı 14 bin dolar para cezasına hükmetti.

SİLAHA YANLIŞLIKLA GERÇEK MERMİ KOYMUŞ

Geçtiğimiz yıl yapılan itiraf pazarlığında ise Deri´nin kasten adam öldürme suçu ateşli silahın ihmalkarca kullanımına indirgenmişti. Yargıçlar Deri´nin silahına plastik mermi koymak isterken yanlışlıkla gerçek mermi koyduğu iddiasını kabul ettiler.

SIRT ÇANTASINDA İŞ GERÇEK MERMİ

Nuwara´nın ailesi ise o dönem pazarlık anlaşmasını ?hile? olarak nitelemiş ?İsrail yargı sistemini? suçlamıştı.

Nadim´in babası Siam Nuwarra, oğlu için gösterdiği yıllar süren hukuk savaşının ardından Nadim vurulduğunda giydiği sırt çantasında gerçek mermi bulduğunu dile getirdi.

Baba Nuwarra, "İsrail´in Filistinlilere gelince bir adalet ve eşitlik sistemi olmadığını kanıtladım. Bunu delille kanıtladım. Nadim´in davası İsrail-Filistin çatışmasında delil gösterilebilecek en güçlü davalardan biridir. Onun kasten öldürüldüğünü kanıtlıyor? diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER