Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL KANA DOYMUYOR

Zulüm siyasetini sürdürmek için kadınları, çocukları gözünü kırpmadan katleden Tel Aviv´in eline yine masumların kanı bulaştı... Gazze sınırında İsrail askerlerinin kurşunlarıyla 7 Filistinli can verdi. İnsanlığını kaybedenler, Batı Şeria´da da Ayşe Muham

İSRAİL KANA DOYMUYOR

Dünyanın tepkisizliğinden güç alarak pervasızlığın sınırlarını zorlayan İsrail´de 45 yaşındaki Filistinli bir kadın Yahudi yerleşimlerce arabasında taşlanarak katledildi. 

?ÖLDÜRMEK İÇİN VURUYORLAR´

Abluka altında tutulan Gazze sınırında düzenlenen ?Büyük Dönüş Yürüyüşü´nde sivillere ateş açıldı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu kalabalığın üstüne kurşun yağdıran İsrail askerleri 7 Filistinliyi öldürdü. Kanlı saldırıda 154 kişi de yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ?Yaralıların durumuna bakınca İsrail´in göstericilere öldürücü nitelikte darbeler indirdiği anlaşılıyor? dedi.

TAŞ YAĞMURUNA TUTTULAR

İkinci kan donduran gelişme Gazze´de yaşandı. İşgal altındaki Batı Şeria´da bir grup Yahudi yerleşimci yine Filistinlileri hedef aldı. Saldırganlar, içinde sivillerin bulunduğu bir otomobile seyir halindeyken taşlı saldırı düzenledi. Korkunç olayda Filistinli Aişe Muhammed Radi (45) başına alığı darbelerle hayatını kaybetti. Direksiyonda oturan Radi´nin eşinin de ağır yaralandığı bildirildi.

İşgal altındaki Batı Şeria´da, Nablus´un güneyinde bir grup Yahudi yerleşimcinin taşlı saldırısı sonucu seyir halindeki bir araçta bulunan 45 yaşındaki Filistinli Aişe Muhammed Radi şehit oldu.

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, cuma akşamı İsrailli Yahudi yerleşimciler, Filistinli bir kadını taş atarak şehit etti. Araca taşlı saldırı nedeniyle şehit olan Radi´nin eşinin de bu olayda yaralandığı belirtildi. Ayrıca Filistin Kızılay Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, Havvara güvenlik noktası yakınındaki saldırıda atılan taşlar nedeniyle söz konusu Filistinli kadının başından ağır yaralandığı, sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastaneye müdahalelere rağmen kurtarılamadığı duyuruldu.      

Bu arada Filistinlilerin 30 Mart´tan bu yana sürdürdüğü ?Geri Dönüş´ eylemlerinde de İsrail ordusu yeni bir katliama imza attı. Önceki gün yapılan protesto eylemlerine gerçek mermilerle saldıran İsrail güvenlik güçleri 7 Filistinliyi  şehit etti. 154 kişi de yaralandı.  Gazze´deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra  İsrail´in göstericilere ?öldürücü? nitelikte saldırılar düzenlediğini söyledi. Sağlık ekiplerinin tedavisiyle uğraştığı yaralıların yaralanma biçiminin öldürücü ve komplike olduğuna dikkati çeken Kudra, İsrail işgal kuvvetlerinin yeni bir katliam yapma niyetiyle hareket ettiğini vurguladı. Kudra, uluslararası denetimin yokluğunu belirterek Filistin halkına yönelik sürekli devam eden ihlallerin durdurulması için kararlı ve etkin icraatların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. İsrail askerlerinin, abluka altındaki Gazze sınırında dün düzenlenen barışçıl ?Büyük Dönüş Yürüyüşü?nde, göstericilere açtığı ateş sonucu 7 Filistinli şehit oldu. Açılan acımasız ateş sonucu 154 kişinin yaralandığı bunlardan 5´inin ağır olduğu belirtiliyor.      

Filistinliler 30 Mart´tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi´nin İsrail sınırında ?Büyük Dönüş Yürüyüşü? adı altında barışçıl gösteriler düzenliyor. İsrail askerleri ise ?sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006´dan beri Gazze´ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını? talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor. Gösterilerin başladığı 30 Mart´tan bu yana 200´den fazla Filistinli İsrail askerlerinin saldırılarında şehit oldu. 

 



Anahtar Kelimeler: İSRAİL KANA DOYMUYOR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER