Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail Filistinlilere ait 4 evi yıktı

İsrail´in, Batı Şeria´da Filistinlilere ait 4 evi askeri bölgede inşa edildiği gerekçesiyle yıktığı bildirildi.

İsrail Filistinlilere ait 4 evi yıktı

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Ağvar bölgesine giren askeri güçler, İsrail´e ait El-Hamra kontrol noktasına yakın bir tarım arazisi üzerinde bulunan Beşarat ailesinin evlerini yıkmaya başladı. 

Evlerin, 1967 İsrail işgalinden önce yapılması, C bölgesinde bulunması ve askeri alanda inşa edilmiş olmasının yıkıma gerekçe gösterildiği ifade edildi.

İsrail buldozerleri, dün akşam da Batı Şeria´nın kuzeyindeki El-Celeme kontrol noktası yakınında Filistinli bir satıcının büfesini yıkmıştı.

Ağvar bölgesinde yaşayan ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayan yaklaşık 10 bin Filistinli, İsrail´in inşaat ruhsatı vermemesi sebebiyle baraka ve çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995´te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18´i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin´e, yüzde 21´lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin´e, "güvenliği" İsrail´e devredilirken, yüzde 61´ini kapsayan "C bölgesi"nin "idari ve güvenliği" İsrail´e bırakılmıştı.



Anahtar Kelimeler: İsrail Filistinlilere yıktı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER