Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail, Filistinli cesur kız Temimi´nin gözaltı süresini 5 gün uzattı

Filistinli cesur kız Temimi ile annesi Neriman´ın gözaltı süresi 5 gün uzatıldı, kuzeni Nur´un kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi.

İsrail, Filistinli cesur kız Temimi´nin gözaltı süresini 5 gün uzattı

İsrail mahkemesi, işgal altındaki Batı Şeria´da "Hanzala Cesaret Ödülü" sahibi Ahed et-Temimi ile annesi Neriman´ın gözaltı süresini 5 gün uzattı.

Ramallah kentinin batısındaki Ofer Askeri Mahkemesi´nde görülen duruşmada, Hanzala Cesaret Ödülü sahibi 16 yaşındaki Filistinli Temimi ile annesi Neriman´ın, sorgusuna devam edilmesi için gözaltı sürelerinin 5 gün uzatılmasına karar verildi. Mahkeme, Temimi ailesinin avukatının yaptığı itiraz sonucu sadece Nur Naci et-Temimi´nin 48 saatliğine ve bin 400 dolar kefaletle serbest bırakılmasına hükmetti.

İsrail askerleri, Temimi´yi, 19 Aralık´ta Ramallah´ta ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenledikten sonra gözaltına almıştı.

Temimi´nin annesi Neriman´ın ise kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah´ın doğusundaki gözaltı biriminde İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilmişti. Ofer Askeri Mahkemesi, 25 Aralık´ta Temimi ailesinin gözaltı süresini 4 gün uzatmıştı.

"Filistinli cesur kız" olarak bilinen Ahed, 2012 yılında ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul´da "Hanzala Cesaret Ödülünü"ne layık görülmüştü. 

"İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız" olarak dünya gündemine gelen Ahed, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la da buluşmuştu. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER