Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL: ESED İLE SORUNUMUZ YOK

İsrail Başbakanı Netanyahu, dün Moskova´da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmişti

İSRAİL: ESED İLE SORUNUMUZ YOK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile sorunlarının olmadığını söyledi.

İsrail basınındaki haberlere göre Netanyahu, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Rusya´nın başkenti Moskova´dan ayrılırken gazetecilere Suriye´deki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkesinin Suriye´nin iç işlerine müdahil olmak istemediğini, geçmişte de bu yönde herhangi bir girişimlerinin olmadığını dile getiren Netanyahu, İran, Hizbullah ve IŞİD´in Suriye´deki varlığından rahatsız olduklarını belirtti.

İsrail ordusunun, dün bir insansız hava aracının İsrail hava sahasını ihlal etmesinin ardından Suriye ordusuna ait 3 askeri hedefin vurulmasına değinen Netanyahu, ülkesinin sınırlarını korumaya devam edeceğini vurguladı.

Netanyahu, Esad ile herhangi bir sorunlarının olmadığını ve 40 yılı aşkın süredir işgal altındaki Golan Tepeleri´ne Suriye tarafından tek mermi bile atılmadığına işaret ederek, "İsrail, Esad´ın Suriye´deki varlığına karşı değil. Ancak İsrail, rejim ordusu da dahil olmak üzere kim yaparsa yapsın her türlü ihlale karşı sınırlarını korumaya devam edecektir." dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, dün Moskova´da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmişti.

Son altı ayda üçüncü defa bir araya gelen iki liderin görüşmesinin ana gündemini Suriye´deki son gelişmeler ve İran´ın Suriye´deki varlığının oluşturduğu dile getirildi.

Görüşmede Netanyahu, Putin´e İran´ın Suriye´den ayrılması gerektiği ve İsrail´in her türlü ihlale karşı sınırlarını korumaya devam edeceği mesajlarını vermişti.



Anahtar Kelimeler: İSRAİL ESED SONUMUZ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER