Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL CEMAL KAŞIKÇI KONUSUNDA İLK KEZ YORUM YAPTI

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına dair İsrail tarafından ilk kez bir yorum yapıldı. Adının açıklanmasını istemeyen İsrailli bir güvenlik yetkilisi, Kaşıkçı olayıyla ilgili "Tel Aviv rejiminin, Türkiye´den çıkan haberlere değil Suudi Arabistan´ın açıkla

İSRAİL CEMAL KAŞIKÇI KONUSUNDA İLK KEZ YORUM YAPTI

2 Ekim´de Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosluğu´na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili İsrail tarafından ilk kez bir açıklama geldi.

Suudi Arabistan´ın Londra merkezli yayın yapan İlaf gazetesine açıklamalarda bulunan İsrailli bir güvenlik yetkilisi, Kaşıkçı olayıyla ilgili "Tel Aviv rejiminin, Türkiye´den çıkan haberlere değil Suudi Arabistan´ın açıklamalarına güvendiğini" söyledi.

İSRAİL KAŞIKÇI OLAYINI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

İsrail´in, Kaşıkçı olayını yakından takip ettiğini ifade eden güvenlik yetkilisi, "Türkiye´de yayımlanan haberlerin kanıtlara dayanmadığını" ileri sürdü ve dolaylı olarak Tel Aviv´in, Riyad yönetiminin yanında yer aldığını kaydetti.

İsrail´in Maariv gazetesi güvenlik analisti Yossi Melman daha önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Kaşıkçı olayına İsrail istihbarat servisi MOSSAD´ın da karışmış olabileceğini ima ederek, "Umarım ki dolaylı olarak bile MOSSAD´ın Kaşıkçı´nın öldürülmesi olayında parmağı yoktur." ifadesini kullanmıştı.

 

 

 

Melman, MOSSAD´ın Kaşıkçı olayına karışması durumuna ise Paris´te kaybolan Faslı muhalif lider Mehdi Ben Berka´nın "kaybedilmesine" yardım etmesini örnek göstermişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER