Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL BASINININ ADNAN OKTAR İLGİSİ

İsrail basını, kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar´ın "suç örgütü elebaşı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınmasına geniş yer ayırdı.

İSRAİL BASINININ ADNAN OKTAR İLGİSİ

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar´ın gözaltına alınmasının ardından İsrail basınında çıkan haberlerde, Oktar´ın İsrail ile kurduğu yakın ilişkiye dikkat çekildi. 

İsrail´in önde gelen gazetelerinden Haaretz, Adnan Oktar´ın gözaltına alınmasıyla ilgili haberinde "Kedicik haremi kuran Türk İslam cemaati lideri gözaltına alındı." başlığını kullandı.

Haberde, Oktar grubuna yönelik operasyonda 200´den fazla kişinin "Suç örgütü kurmak, yolsuzluk ve cinsel istismar" suçlamalarıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Haaretz´e bu yıl verdiği röportajdan alıntılar yapılan haberde, Oktar´ın, "İsrail´de ´gerçek dindar´ Yahudi birçok arkadaşım var. Onları çok seviyorum, çünkü onlar gerçekten dindar." cümleleri hatırlatıldı. 

Jerusalem Post: Oktar ve İsrail dostluğu yolun sonuna mı geldi?

İsrail´in bir diğer önemli gazetesi "Jerusalem Post" ise Oktar´ın gözaltına alınması haberini, "Oktar ve İsrail dostluğu yolun sonuna mı geldi?" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Adnan Oktar´ın 2014 ile 2018 yılları arasında Jerusalem Post gazetesine onlarca makale yazdığına vurgu yapılan haberde, Oktar´ın birçok İsrailli din adamı ve politikacılarla görüştüğüne işaret edildi.

Haberde ayrıca Oktar grubunun ileri gelenlerinin 2013´te İsrail´e gelerek bazı İsrailli milletvekilleriyle bir araya geldiği anımsatıldı. 

Jewish Press: İsrail dostu Müslüman lider tutuklandı

Times Of Israel gazetesi ise Oktar´ın önceki yıllarda Yahudi karşıtı ve Yahudi katliamını reddeden görüşlere yer veren kitaplar yazdığını ancak son yıllarda bu görüşlerini reddettiğine vurgu yapıldı.

Oktar´ın bazı üst düzey İsrailli isimler ile yakın ilişkisi olduğu ve bazı İsraillileri televizyonunda konuk ettiğine değinilen haberde, Yahudilerin Mescid-i Aksa´da ayin yapmalarına izin verilmesini desteklediğine vurgu yapıldı.  

Jewish Press adlı haber sitesi de Oktar´ın tutuklanmasına ilişkin haberde, "İsrail dostu Müslüman lider tutuklandı." başlığını attı.

Haberde, Oktar´ın birçok Yahudi din adamıyla yakın ilişkisinin olduğu kaydedildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER