Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail 2 Türk vatandaşını sınır dışı etti

Kudüs´te cuma günü gözaltına alınan ve cumartesi akşamı çıkarıldıkları mahkemede kefalet karşılığı serbest bırakılan 3 Türk vatandaşından Kızılırmak ve Gargılı´yı Türkiye saatiyle 16.20´de THY ait uçağa bindirilerek İstanbul´a gönderildi.

İsrail 2 Türk vatandaşını sınır dışı etti

 İsrail polisi Abdullah Kızılırmak ve Mehmet Gargılı isimli iki Türk vatandaşını sınır dışı etti.

Sınır dışı edilen vatandaşlarla birlikte Kudüs´e gelen ve tamamı erkek dört yetişkin ile 10 çocuktan oluşan grup da Türkiye´ye dönmek üzere aynı uçağa bindi.

İsrail tarafından sınır dışı edilen vatandaşların, Türkiye saatiyle 18.30 civarında İstanbul Atatürk Havalimanı´na ulaşmaları bekleniyor.

Türkiye´nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu olayın başından beri vatandaşların durumunu yakından takip ediyor.

MESCİD-İ AKSA´YA GİDERKEN GÖZALRINA ALINMIŞLARDI

İsrail polisi tarafından işgal altındaki Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesinde cuma günü gözaltına alınan 3 Türk vatandaşı Abdullah Kızılırmak, Mehmet Gargılı ve Adem Koç cumartesi akşam saatlerinde çıkarıldıkları İsrail mahkemesince kefalet karşılığında serbest bırakılmıştı.

Batı Kudüs´teki İsrail Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Türk vatandaşlarının, Mescid-i Aksa´nın da içerisinde bulunduğu işgal altındaki Doğu Kudüs´ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesine girişleri ay sonuna kadar yasaklandı.

Kızılırmak ile Gargılı cuma günü yatsı namazı için Mescid-i Aksa´ya girmek isterken, Koç ise cuma namazı sonrası Eski Şehir bölgesinde yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınmıştı.

İsrail polisi Kızılırmak ile Gargılı´ya, "İsrail polisini darp etmek ve polise mukavemette bulunmak", Koç´a da "kamu düzenini bozmak ve illegal gösteriye katılmak" suçlamalarını yöneltmişti.

3 Türk vatandaşı da cumartesi günü çıkarıldıkları mahkemede polisin suçlamalarını reddetmişti.

Kızılırmak ile Gargılı´nın Kudüs´ü ziyaret etmek için Belçika´dan geldiği, Koç´un ise İsrail´de faaliyet gösteren bir Türk inşaat firmasında dört aydır çalıştığı belirtilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER