Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsmailağa’dan Cübbeli Ahmet açıklaması: Tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyeti kalmamıştır

ARTI GERÇEK'İN: 27 Mart 2024 Tarihli haberi; "İsmailağa'ya son ihtar" notuyla video paylaşan Cübbeli Ahmet, cemaatten men edildi.

İsmailağa’dan Cübbeli Ahmet açıklaması: Tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyeti kalmamıştır

İsmailağa İstişare Heyeti imzasıyla yayınlanan detaylı açıklamada "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü için "Cemaatimizle hiçbir ünsiyeti kalmamıştır" denildi

Artı Gerçek - İsmailağa, Cübbeli Ahmet’in kendileriyle bir bağının kalmadığını ilan etti. Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün yayınladığı "İsmailağa'ya son ihtar" başlıklı videonun ardından cemaatin resmi internet sitesinden bir açıklama yapıldı.

İSMAİLAĞA'DAN SERT YANIT GELDİ

Açıklamada Ünlü'nün "rabıtalık projesi" üzerinden cemaati bölmeyi ve dağıtmayı amaçladığı, "yalan ve iftiralarla" cemaatin hocalarını itibarsızlaştırmaya çalıştığı belirtildi. Açıklamada tarikatın mahremini ortaya saçmakla da suçlanan Ünlü için, "Kendisiyle irtibatı aşikâr olan çeşitli sosyal medya hesaplarından eş zamanlı paylaşımlarla hocaları tek tek hedef göstermiştir" denildi. Ünlü'nün, tarikatın medya konusundaki tutumunu bildiği halde medya aracılığıyla kamuoyu önünde yaptığı açıklamalar ve videolar ile cemaatin gözden düşmesine neden olduğu ve kendisinin uyarıldığı ancak davranışlarını düzeltmediği de ifade edildi.

'ŞEYHİMİZ HASAN KILIÇ CÜBBELİ AHMET'İ REDDETTİ'

Açıklamanın yanında, İsmailağa’nın Mahmud Ustaosmanoğlu’ndan sonraki lideri Hasan Kılıç’ın, 'Cübbeli Ahmet’in görüşme isteğinin iletilmesi üzerine “Gelmesin” dediği videoyu paylaşan cemaat, "Kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.

CÜBBELİ AHMET VİDEO YAYINLAMIŞ, SÜRE VERMİŞTİ

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin 2022’de vefat eden lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'ndan sonra "posta oturma" (şeyhlik/liderlik) hakkının kendisinde olduğunu söylemişti. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun sağlığında, yerine geçecek kişi olarak kendisini işaret ettiğini iddia eden Ünlü, "İsmailağa'ya son ihtar" başlığıyla Youtube kanalında yayınladığı videoda, "Eğer beni Hasan Efendi Hocamızla görüştürürler ve ona Rabıta konusundaki şikayetlerimi aktarmama, aldığım cevabı da paylaşmama izin verirlerse susacağım. Bildiklerimi söyleyince bazıları insan içine çıkamayacak. Köprüden önce son çıkış! arşamba 22:30’a kadar bu teklîfim kabûl görürse susacağım, değilse onlar düşünsün!" demişti.

ekran-goruntusu-2024-03-27-225148.jpg

(HABER MERKEZİ)

'Cübbeli Ahmet'in sağlık durumuna dair yeni açıklama'

Cübbeli Ahmet'in sağlık durumuna dair yeni açıklama

'Cübbeli Ahmet' kalp krizi geçirdi, hastaneye kaldırıldı'

Cübbeli Ahmet' kalp krizi geçirdi, hastaneye kaldırıldı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER