Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"İSLAM´IN GÜNCELLENMESİ" NE DEMEK?

Dün sorduk... Bugün bir kez daha soruyoruz: ?İslam´ın güncellenmesi? ne demek?

Beştepe´de önceki gün aile ve sosyal politikalar bakanlığı dünya kadınlar günü programı´nda konuşan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın o sözleri:

İşte son günlerde bakıyorsunuz din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada, farklı bir asırda, zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam´ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam´ın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslam´ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız. Böyle bir şey yok. Onun için de bugün İslam´ın uygulanması yer, zaman, koşullar her şeyiyle o da değişiyor. İslam´ın güzelliği, önemi burada. Şimdi birçok hocaefendi beni tefe koyup çalacak, o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın.?

?Siz bu fakiri korkutamayacaksınız?

Dün AKP Genel Merkezi´nde düzenlenen 18. Dönem Siyaset Akademisi´nin açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Değişim meselesinin asırlara dair bir husus olduğunu kaydederek şunları söyledi:

Değişimi inkâr etmek kendi kendini kandırmak demektir. Elbette asla değişmeyen ve değişmeyecek olan kurallar, ilkeler de vardır. Mesela İslam´ın son din olduğu asla değişmeyecek bir hakikattir. Bununla kimse oynayamaz. Allah´ın yüce kitabımız Kur´an-ı Kerim´de bize açıkça ifade ettiği hükümler asla değişmemiştir, değişmeyecektir.

KALIN TEVİL

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın ise sosyal medya hesabından açıklama yaptı...

Dünkü (önceki günkü) yaptığı konuşmasından sonra birilerinin sosyal medyada konuşmaya başladığını bildiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ?Siz bu fakiri korkutamayacaksınız. Hak neyse ben onu söylemeye devam edeceğim? dedi.

?Ezmânın tagayyürü ile ahkâmın tagayyürü inkar olunamaz´

Dinimiz İslam ve kitabımız Kur´an-ı Kerim, kıyamete kadar caridir. Bu da dinimizin ve kitabımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kıyamete kadar gelecek olan tüm toplumlar, yaşanacak tüm hadiseler, ortaya çıkacak tüm yeni durumlar karşısında söyleyecek sözü olduğu anlamına gelir. Bunların uygulamadaki karşılıkları elbette zamana, şartlara göre değişecektir. Mecelle kaidesidir, yani; ?Ezmânın tagayyürü ile ahkâmın tagayyürü inkâr olunamaz´. Biz içtihatları değiştirmezsek, yani uygulamaya ilişkin kuralları içinde bulunduğumuz şartlara göre uygun şekilde yenilemezsek sadece kendi kendimizi kandırmış oluruz. Müslümanlar şimdi de sürekli olarak kendilerini geliştirmek durumundadır? şeklinde konuştu.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca´dan...

Son haftalarda ?modern Müslüman?, ?ılımlı İslam?, ?laik İslam? gibi birtakım tabirler bu AKP yöneticileri yüzünden ortada dolaşıp durmaktadır. Bir süreden beri modern Müslümanlığın savunulması adı altında basında yayınlar yapılmaktadır.

Son günlerde şu cümleler ortaya atılıyor:

?Tüm kalıplar günümüz şartlarına göre gözden geçirilmeli. Din elbisesi bu bedene göre yeniden dikilmeli.?

Şu hale bak! Din Allah yapısıdır, çocuk oyuncağı değildir, elbise melbise de değildir! Bre ey gafiller!

Şu sözlere bak! Ne denmesi lazım aslında. Denmesi lazım gelen şudur:

Modern Müslümanlık ve uydurma birtakım şeyler savunulacağına, sadece bu çağı değil, çağlar ötesine de yol gösteren çağlar üstü İlahî kitabımızı iyi öğrenelim, denmesi lazım gelir.

Bu saçmalıkları bırakın! Ne büyük bedbahtlık, ne büyük talihsizlik onlar adına!



Anahtar Kelimeler: İSLAM GÜNCELLENMESİ DEMEK

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER