Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İslami Oyunlar’a İslami kesimden tepki: ‘’İslami değil”

5. İslami Dayanışma Oyunları için “İslami” kelimesinin kullanılması tartışmaya yol açtı.

İslami Oyunlar’a İslami kesimden tepki: ‘’İslami değil”

5. İslami Dayanışma Oyunları, 9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’nın ev sahipliğinde düzenleniyor.  Oyunların açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

5. İslami Dayanışma Oyunları için “İslami” kelimesinin kullanılması ise tartışmaya yol açtı.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nüm resmi sosyal medya hesabından yapılan İslami Oyunlar açılışı konser duyurusu tepkileri daha da artırdı.

Eleştirilerin merkezinde sporcuların giydiği kıyafetlerin İslam’a uygun olmaması var.

 

 ‘’Tabeladan İslam isminin çıkarılması için gayret gösterilmelidir’’

Cübbeli Ahmet Hoca:

‘’İslami Dayanışma Oyunları tabelası altında çıplak kıyafetle dans etmek İslam’a hakarettir. Bunu idrak edememek ise büyük bir hakikattir. Yetkililerinden ricamız bu işe el atıp en azından tabeladan İslam isminin çıkarılması için gayret gösterilmelidir. Yöneticilerimizden bir çoğunun bu detaydan haberi olmadığını düşünerek hüsn-ü niyetle kendilerine bu talebimizi arz ediyoruz ve elimizden bir şey gelmese de en azından imanın orta derecesi olan dil ile reddiye yapma vazifemizi ifa etmek üzere Rabbimizi şahid tutuyoruz ki: Bu işler İslam’a göre münkerdir, meşru değildir, Rabbimizin razı olmadığı hiçbir şeyden biz de razı değiliz”

 

’Organizasyon, fetva kurulunun belirlediği fıkhi ölçülere uygun olmalıdır’’

Medeniyet Vakfı:

“İslami olarak isimlendirilen bir  organizasyonun İslami hassasiyetlere uygun olmasını bekleriz. Ancak sporcuların giydiği kıyafetler başta olmak üzere organizasyon için düzenlenen konser gibi etkinlikler İslami olmaktan uzaktır. Batılı değerlerin kopyalanarak başına İslam lafzının getirilmesi onu islami yapmadığı gibi ruhuna uygun olmayan isimlendirmeler değerlerimizin içini boşaltmakta, onlara zarar vermektedir. Eğer organizasyonun gerçekten islami olduğu iddia ediliyorsa ilmine ihbar edilen alimlerden oluşan fetva kurulunun belirlediği fıkhi ölçülere uygun olmalıdır. Eğer böyle bir fetva kurulu oluşturulmayacak ve islami hassasiyetler dikkate alınmayacaksa bu tür organizasyonlar için en azından islami kavramlar kullanılmamalı, kavramlarımız kirletilmemelidir. Şunu da belirtmek isteriz ki Kudüs’ü savunma ve ümmetçe bayramları aynı günde yapma konusunda dayanışma gösterilmezken oyunlarda islami dayanışmanın aranması ciddiyetten ve gerçeklikten uzaktır.”

 

‘’Açılışı yapılan etkinlikte Gazze’deki soykırıma karşı sessizlik dikkat çekmiştir’’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan:

“İslami Dayanışma Oyunları adı verilen spor etkinliği, Müslüman ülkelerden çok sayıda sporcunun katılımıyla Konya’da düzenleniyor. Batı dünyası Charlie Hebdo saldırısından sonra kınama mesajı yayınlama ve protesto gösterisi yapma yarışına girmişken, ‘İslami Dayanışma Oyunları’ adı verilen ve son derece görkemli bir şekilde açılışı yapılan etkinlikte Gazze’deki soykırıma karşı sessizlik dikkat çekmiştir. Böylesine geniş katılımlı, uluslararası bir organizasyon vesilesi ile başta ev sahibi Türkiye olmak üzere İslam Alemi olarak tek ses, tek yürek bir şekilde İsrail zulmü telin edilip, Filistin’in yanında olduğumuz mesajı verilebilirdi. Bu vesile ile Yeniden Refah Partisi olarak bir kez daha İsrail terörünü şiddetle telin ediyor, Yeniden Refah iktidarında yapılan zulmün hesabını soracağımıza söz veriyoruz.Müslüman ülkelerin hangi vesileyle olursa olsun birlikte organizasyonlar düzenlemesi, dayanışma içinde olması son derece önemli ve kıymetlidir. Ancak burada etkinlik ismindeki ‘İslami’ ibaresi haklı olarak İslami hassasiyete sahip milyonlarca vatandaşımızın tepkisini çekmiştir. Bize göre de etkinlik isminin ‘İslami Dayanışma Oyunları’ yerine, ‘Müslüman Ülkeler Dayanışma Oyunları’ olması çok daha uygun olurdu.” 

 

Hür Dava Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan:

“5. İslami Dayanışma Oyunları ile bu pop konserinin ne alakası var? İslam’ın ruhuna uygun bir sanat ve sanatçı bulunamadı mı?”

‘’İslami hassasiyet gözetilmeyen bir şeye ‘İslami’ demek, ortaya Allah’ın gazabını cezbedecek sebepler çıkarıyor” 

İmam Halil Konakcı:

“Konya’da yapılan dayanışma oyunları ya ‘İslami hassasiyetlere’ göre yapılsın ya da tanıtımından ‘İslam’ kelimesi çıkarılsın. Zira İslami hassasiyet gözetilmeyen bir şeye ‘İslami’ demek, ortaya Allah’ın gazabını cezbedecek sebepler çıkarıyor.” 

‘’Yazık! Sonunda Kendim ettim kendim buldum diyecekler”

Abdurrahman Dilipak:

 “Adnan Hoca mutlu olmuştur. ÇYDD, ADD mutlu olmuştur. ’Bir teklifim var! Bari madalya ve belgelere ‘İslami Dayanışma Oyunları’ adını yazmayın, bu isim altında internette bu fotoğraflarını yayınlamayın, bir utancı “onur” diye geleceğe belge olarak taşımayın. Kendinize yazık edersiniz. Yanlışın neresinden dönülürse orası kardır. Yanlış başladı, yanlış devam ediyor, yanlış bitecek ve etkisi daha uzun zaman devam edecek ve tartışılmaya devam edecek. Yazık! Sonunda Kendim ettim kendim buldum diyecekler.”

“İslam adına yakışmayan nahoş görüntüler Müslüman aziz milletimizi üzmüştür’’

Diyanet-Sen Bolu Şubesi:

“Konya’da gerçekleştirilen, İslami Dayanışma Oyunları tüm İslam âlemine yaraşır bir organizasyon olmalıydı, yâda İslam adı konmamalıydı. Yetkililerce İslam ülkeleri arasında bir oyun olduğu sporculara anlatılıp kıyafetlerine dikkat edilmesi istenebilirdi. İslam adına yakışmayan nahoş görüntüler Müslüman aziz milletimizi üzmüştür.” 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER