Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´İslami camiaların FETÖ ve Oktar üzerinden suçlanması büyük bir tehlikedir´

İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Şimşek, son zamanlarda İslami olmayan yapılar üzerinden algı operasyonlarıyla cemaat, tarikat ve âlim ile din adamlarının hedefe konulduğu tehlikesine dikkat çekti.

´İslami camiaların FETÖ ve Oktar üzerinden suçlanması büyük bir tehlikedir´

22. 07. 2018 Pazar

İttihad-ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, darbe girişiminden sonra FETÖ ve Adnan Oktar gibi yapılar üzerinden özellikle art niyetli laik ve sol medya tarafından cemaat, tarikat ve İslam âlimlerine yönelik başlatılan çirkin kampanya ve karalamalara sert tepki gösterdi.

FETÖ ve benzeri yapılar örnek gösterilerek, ülkeye yaptıkları hayırlı faaliyetlerle önemli hizmetlerde bulunan cemaat ve tarikatların hedef haline getirilmeye çalışıldığını vurgulayan Şimşek, bilinçli bir şekilde cemaat ve tarikatların hedef alınmasının ülkeyi ve milleti İslamsızlaştırma çabaları olduğuna dikkat çekti.

İslami camia ve tarikatların hedef tahtasına konmasının büyük bir tehlike olduğuna işaret eden Şimşek, hükümet yetkililerine uyarılarda bulunarak, bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye´nin belirli aralıklarla darbe ve darbe girişimlerine maruz kaldığını belirten Şimşek,  2 yıl önce FETÖ´nün yapmış olduğu darbe girişiminin de aynı şekilde yaşanan acı bir musibet olduğunu kaydetti.

"İslami camiaların ortadan kaldırılması amaçlanıyor"

Şimşek, "O günden bugüne baktığımız zaman asıl bizi üzen durum, darbe girişimleri ve kalkışmalarından sonra gazete ve televizyon gibi basın yayın organlarında her ne hikmetse İslami camia, tarikat ve kesimlerin hedef tahtasına oturtulmasıdır. İslami kesim bu şekilde saldırıya maruz kalıyor. Bu durum İttihad olarak bizi rahatsız ediyor. Çünkü İslami camia, tarikat ve kesimler tarih boyunca bu ülkenin ıslahında, kardeşliğinde, huzur ve saadetinde daima rol oynamışlardır. Halkın bütünleşmesinde hizmet eden kesimlerdir. Dolayısıyla bugüne kadar hiçbir İslami camia veya tarikatın darbe yaptığına kimse şahitlik etmemiştir. Ama maalesef birileri tarafından yapılan bu darbe ve darbe girişimleri, televizyon programlarında kendini bilmez şahsiyetler tarafından İslami camia ve kesimlere mal ediliyor. İslami camiaların ortadan kaldırılması amaçlanıyor." dedi.

"Televizyonlarda İslami camiaları hedef tahtasına koyanlar o gün sahada yoktu"

Darbeyi, halkın ve cemaatlere mensup kişilerin başarısızlığa uğrattığını belirten Şimşek, "Halk darbeyi başarısız kılmıştır. Bu halkın başında da özellikle İslami camia ve tarikatlara mensup insanlar kendilerini tanklara, uçaklara ve silahlara hedef etmişlerdir. Bugün televizyon programlarında İslami camiaları hedef tahtasına koyanlar o gün o sahada yoktu. Darbe girişimi esnasında ortalıkta görünmüyorlardı. Asıl bunların konuşulması gerekirken bu darbe girişimlerini bir taraftan İslami camialarla ilişkilendirerek hedef tahtasına koymak ve diğer taraftan İslami camiaların tartışma konusu yapılarak İslami camiaların kaldırılması planları yapılıyor. Bu İslam´a ve İslami kesimlere büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır." diye konuştu.

 "İslami camiaların FETÖ, Adnan Oktar üzerinden suçlanması büyük bir tehlikedir"

FETÖ ve Adnan Oktar grubuna İslami bir camia olarak bakmadıklarını ve bakılmasının yanlış olduğunu ifade eden Şimşek, "Bizler FETÖ´ye İslami bir cemaat olarak bakmıyoruz. Hiçbir cemaatin bugün polisi, askeri, tankı, topu, uçağı yoktur; ama biz FETÖ´de bunları gördük. Askeri üniformalarla bir halk yok edilmek istendi. Bunun İslami cemaat, cemiyetle bir alakası yoktur. Adnan Oktar ve grubuna baktığımız zaman da yıllarca bütün İslami camialar bu grup ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirdiler. Çünkü bu grubun İslam ile bir alakası yok. Bütünüyle fuhşiyatla, dış ülkelerle istihbarı çalışmalardan ibaret olan, bütünüyle maneviyata hakaretten ibaret olan bir yapının İslam ile ne alakası olabilir? Bugün Adnan Oktar masaya yatırılarak İslami camialar hedef gösteriliyor. Tankıyla, topuyla insanların üzerine gelen FETÖ´nün İslami camiayla ne alakası vardır? Bunlar bahane edilerek İslami kesimler hedef tahtasına konuluyor. İslami camiaların bunlarla suçlanması büyük bir tehlikedir." ifadelerini kullandı.

"Tarikat ve cemaatler tarih boyunca ülkeye ve halka hizmet etmişlerdir"

İslami camia ve cemaatlerin bu ülkede insanı bir arada tutan asıl dinamikler olduğunun altını çizen Şimşek, "Tarikat ve cemaatler tarih boyunca bu halka hizmet etmişlerdir. Bu halkın ıslahı için uğraşmış, fedakârlıklar yapmışlardır. En kötü zamanlarda yine bu ülkenin menfaatine canı pahasına sahip çıkmışlardır. Kore´de, Çanakkale´de, FETÖ darbe girişiminde ve her yerde bu tarikat ve cemaatler kendisini hedef göstermiş, bu memleketin maslahatını muhafaza etmiştir. Bütün bunlar görmezden gelinerek cemaatler ve tarikatlar hedef tahtasına konuluyor. Bu büyük bir yanlışlıktır. Tamamen bu toplumun İslamsızlaştırma çabalarıdır." açıklamasında bulundu.

"Herkes bu konuda uyanık olmalı, aksi halde..."

Konuşmasında devlet yetkililerine de uyarılarda bulunan Şimşek, şunları söyledi: "İslami cemaat ve tarikatları hedefe koyan televizyonlar ve bu televizyonlara çıkarak bu konuları bu şekilde değerlendiren insanları iyi görmek lazım. İttihad olarak devlet yetkililerinin de dikkatini bu noktaya çekmek istiyoruz. Bu bütünüyle İslam´a, Müslümanlara saldırıdır ve bu ülkeyi, milleti İslamsızlaştırma çabalarıdır. Herkes bu konuda uyanık olmalıdır. Tarikatçıların da, cemaatçilerin de, cemiyetlerin de ve bütün Müslüman kesim bu husustaki rahatsızlığını dile getirmesi lazım. Herkesin bu İslami değerlere sahip çıkması gerekiyor. Aksi halde büyük bir tehlikeyle baş başayız."(Mehmet Fatih Akgül/Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

Kaynak: Doğruhaber.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER