Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İslam düşmanı Selman Rüşdi bıçaklı saldırıya uğradı

İngilizlerin koruması altında Peygamber Efendimiz (s.a.v) ve Kur’an-ı Kerim ayetleriyle ilgili hadsiz ifadelerde bulunan Selman Rüşdi için İran İslam İnkılabı lideri İmam Humeyni ölüm fetvası vermişti.

İslam düşmanı Selman Rüşdi bıçaklı saldırıya uğradı

Hint asıllı İngiliz yazar Selman Rüşdi, New York'ta düzenlenen bir konferansın sahnesinde saldırıya uğradı. New York polisi, Selman Rüşdi'nin boynuna bıçak darbesi aldığını ve hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Dünyada büyük protestolara ve ölüm tehditlerine maruz kalan "Şeytan Ayetleri" kitabının yazarı Selman Rüşdi, ABD'nin New York kentinde düzenlenen bir konferansta sahnedeyken saldırıya uğradı.

Önce yumrukladı sonra bıçakladı

Olaya şahit olan Associated Press muhabirinin aktardığına göre izleyicilerden bir kişi, konferansın verildiği Chautauqua Enstitüsü'nde sahneye çıkıp Rüşdi'ye yumruk attı; ardından bıçakladı.

İmam Humeyni ölüm emri vermişti

Yazdığı yazılar ve Kuran’a “şeytan ayetleri” hakaretinde bulunması nedeniyle 1989'da İran İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni tarafından öldürülmesi emredilen ve başına 3 milyon dolar ödül konan Selman Rüşdi'ye saldıran kişi, Rüşdi'yi bıçaklamasının ardından yakalandı.

New York polisi, Selman Rüşdi'nin sahnedeki saldırıda boynuna bıçak darbesi aldığını ve durumunun ağır olduğunu söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER