Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

IŞİD´in yenilgiye uğratılmasının ardından Suriye´deki yeni çatışmalar İran ile Rusya arasında mı yaşanacak?

Suriye´nin en önemli şehri sayılan Halep´te Rusya ile İran güdümlü milis örgütler arasındaki gerginlik arttı. Çatışmalara da dönüşen bu gerginliğin arkasında ülkede yaşanan ekonomik kriz ve Rusya´nın hareket alanını Tahran´a kaptırmama planı var

IŞİD´in yenilgiye uğratılmasının ardından Suriye´deki yeni çatışmalar İran ile Rusya arasında mı yaşanacak?

Suriye´nin en büyük kenti olan Halep´te Rusya ve İran güçleri arasındaki gerginlik devam ediyor. Zaman zaman bu gruplar arasında silahlı çatışmaların da yaşandığı şehirdeki bu güç mücadelesi henüz geniş çaplı çatışmalara dönüşmedi. 

Rusya, Suriye rejim güçlerinin de İran güdümlü paramiliter unsurların da Halep´te etkin olmasının önüne geçmek için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.

Halep´in genelinde hem asayiş hem de kentin kontrolü Rusya´nın ülkeye gönderdiği askeri polis tarafından sağlanıyor. 

Independent Türkçe´nin ulaştığı yerel kaynaklar, şehirden kötü muamele haberi gelmemesini ya da büyük oranda yıkıma uğrayan Doğu Halep´te imar faaliyetlerine başlanmamasını buna yoruyor. 

Devrim Muhafızları ve Şii milisler Suriye´de

Suriye´deki İran varlığı iki gövde üzerinde hareket ediyor.

İran Devrim Muhafızları ülkenin güneyinde, özellikle Bağdat-Şam yolu üzerinde faaliyet gösteriyor. Halep´in aksine Şam´da ağırlık Devrim Muhafızları´nda bulunuyor.

Bir diğer ayak da Devrim Muhafızları´nın dış operasyon birimi olan Kudüs Gücü koordinesiyle ülkeye getirilen milis örgütler... Bu örgütler İran, Irak, Lübnan, Afganistan gibi ülkelerden getirilen yarı-gönüllü savaşçılardan oluşuyor. Mezhepsel dürtülerle hareket eden bu savaşçıların sayısı tam olarak bilinmese de 30 binden fazla oldukları tahmin ediliyor.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER