Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

IŞİD, Suriye ve Irak dışına üs kurdu

Suriye ve Irak´taki eylemleriyle bilinen IŞİD, ilk kez Suriye ve Irak dışında bir üs kurdu.

IŞİD, Suriye ve Irak dışına üs kurdu

Libya´nın önemli bir kenti olan Sirte´de üs kuran IŞİD´in, Suriye ve Irak´ın ardından ilk kez bir ülkede daha kendine başkent arayışı içine girdiği belirtildi.

El-Arabiya´da yer alan habere göre, Sirte, Libya´nın merkezinde önemli bir bölgede yer alıyor.

IŞİD´in ele geçirdiği Sirte´ye yakın bir bölgede Libya ordusuna ait karargah yok, böylece örgütün bölgede yer alan sivil halka karşı suç işlemesi kolaylaşıyor.

Libya´dan seferberlik çağrısı

Libya Fetva Kurulu, IŞİD´in ele geçirdiği Sirte kentindeki halka yardım için seferberlik çağrısında bulundu.

Fetva Kurulu´dan yapılan yazılı açıklamada, "Gücü yeten herkesin IŞİD´e karşı mücadele için seferberliğe geçmesi" çağrısı yapılırken, "Trablus´taki Milli Genel Kongre (MGK), ona bağlı Genelkurmay Başkanlığı, Ulusal Kurtuluş Hükümeti ve tüm devrimciler" de IŞİD´e karşı savaşa ve Sirte halkına yardım etmeye davet edildi.

Arap Birliği toplanıyor

Arap Birliği, bu sefer Libya´daki Tobruk hükümetinin çağrısı üzerine toplanıyor. Tobruk hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, "IŞİD´in Sirte´deki ilerleyişini durdurmak için kardeş Arap ülkeleri hava saldırıları düzenlemeye" çağrıldı. "IŞİD´in korkunç eylemlere giriştiğinin" belirtildiği açıklamada, "Birleşmiş Milletler´in 2011 yılında yürürlüğe koyduğu silah ambargosu nedeniyle Libya´nın IŞİD´in ilerleyişini durduracak güçte olmadığı" kaydedildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER