Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşgalci İsrail´in Sınır Dışı Etmeye Çalıştığı AA Muhabirinden Haber Alınamıyor

İsrail makamlarının dün akşam sınır dışı ederek Ürdün´e sürmeye çalıştığı Anadolu Ajansının Filistinli foto muhabiri Mustafa Kharouf´tan haber alınamıyor.

İşgalci İsrail´in Sınır Dışı Etmeye Çalıştığı AA Muhabirinden Haber Alınamıyor

İsrail makamlarının dün akşam sınır dışı ederek Ürdün´e sürmeye çalıştığı Anadolu Ajansının (AA) Filistinli foto muhabiri Mustafa Kharouf´tan haber alınamıyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir arkadaşının verdiği bilgilere göre, işgal altındaki Doğu Kudüs´te bulunan evinde 6 ay önce "oturma izni olmadığı" gerekçesiyle gözaltına alınan ve o günden bu yana İsrail´e ait Givon Sınır Dışı Merkezinde gözaltında tutulan AA foto muhabiri Kharouf dün akşam İsrail makamlarınca zorla sınır dışı edilerek Ürdün´e sürülmeye çalışıldı.

Kharouf´un dün akşam saatlerinde tutulduğu sınır dışı merkezinden telefonla kendisini aradığını aktaran arkadaşı, İsrail makamlarının kendisini zorla sınır dışı ederek Ürdün´e göndermeye çalıştığını söylediğini dile getirdi.

AA foto muhabirinin arkadaşı bu görüşmenin ardından Kharouf´tan haber alınamadığını ifade etti.

Öte yandan Ürdün´de yaşayan Filistinli gazeteci Reca el-Hatip, Amman.net internet sitesine yaptığı açıklamada, İsrailli yetkililerin dün akşam Kharouf´u sınır dışı etme ve Kral Hüseyin Köprüsü Sınır Kapısı´ndan Ürdün´e sürme çalışmalarını başlattığını kaydetti.

Kral Hüseyin Köprüsü Sınır Kapısı Müdürü Albay Rafet el-Mutarane ise evrakları tam ve yasalara uygun olmayan hiç kimsenin Ürdün´e girişine izin verilmeyeceğini vurguladı.

"Kharouf´un nerede olduğunu bilmiyoruz"

Kharouf´un avukatı Adi Lustigman, müvekkilinin sınır dışı edilmeye çalışıldığını doğrularken, "Mustafa Kharouf sınır dışı edilerek Ürdün´e gönderilmeye çalışıldı. Şu an için ise nerede olduğunu bilmiyoruz." dedi.

Kharouf´un yaklaşık 6 aydır tutulduğu Givon Sınır Dışı Merkezindeki yetkililer AA foto muhabirinin şu anda söz konusu merkezde olmadığını dile getirirken, İsrail makamları Kharouf´un nerede olduğuna dair açıklama yapmadı.

22 Ocak´ta gözaltında alınmıştı

İsrail güçleri, AA foto muhabiri Mustafa Kharouf´u "oturma izni olmadığı" gerekçesiyle 22 Ocak´ta Doğu Kudüs´teki evinden gözaltına almıştı.

Babasının çalışmak için gittiği Cezayir´de 1986´da dünyaya gelen Kharouf, 12 yaşındayken ailesiyle Doğu Kudüs´e yerleşti. O günden bu yana oturma izni almak için uğraşan Kharouf´a aradan geçen 20 yıla rağmen gereken izin verilmedi.

Doğu Kudüs´te oturma izni yerine geçen "Kudüs kimliği" sahibi Temam ile evlenen Kharouf, geçen yıllarda "aile birleşimine" başvursa da bu girişiminden de sonuç alamadı.

İsrail makamları Kharouf´u sınır dışı ederse eşi Temam ve 2 yaşındaki kızı Asya´dan koparılmış olacak.

Kaynak: Medya

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER