Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşgalci İsrail´e ABD Desteği Eksik Olmuyor

ABD önceki senelerde çekimser kaldığı İsrail´in Golan Tepeleri´ni işgalini kınayan BM Genel Kurulu kararı için oylamada bu yıl ilk kez ´´hayır´´ dedi.

İşgalci İsrail´e ABD Desteği Eksik Olmuyor

ABD, önceki senelerde çekimser kaldığı İsrail´in Golan Tepeleri´ni işgalini kınayan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararına bu yıl ilk kez karşı çıktı. 

İsrail´in Golan Tepeleri´ni işgalini kınayan ´´İşgal Altındaki Golan´´ karar tasarısı BM Genel Kurulunun 3. komitesinde oylandı.

Karar, 150 ülkenin desteği ile kabul edildi. 2 ülke karara karşı çıkarken, 14 ülke çekimser kaldı.

ABD ise önceki senelerde yapılan oylamalarda çekimser kalırken, bu kez karşı çıktı ve İsrail ile birlikte ´´hayır´´ oyu kullandı.

Avustralya, Kamerun, Kanada, Fildişi Sahili, Guatemala, Honduras, Marşal Adaları, Meksika, Mikronezya, Palau, Panama, Papua Yeni Gine, Ruanda ve Togo çekimser kalan ülkeler arasında yer aldı.

İsrail´in Golan Tepeleri´ni işgalini kınayan BM Genel Kurulu kararı, İsrail´in Golan´daki bütün eylemlerini uluslararası hukukun ihlali ve geçersiz olarak tanımlıyor.

Oylamanın ardından İsrail´in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, ´´İsrail, Golan´dan çekilmeyecek ve uluslararası toplum bunu kabul etmeli.´´ dedi.

İsrail´in temsilcisine cevap veren Suriye rejiminin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi ise ´´Suriye, Golan´ı ya barışçıl bir şekilde ya da savaşla geri alacak.´´ ifadesini kullandı.

ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise dün yaptığı açıklamada, ABD´nin çekimser tutumunu değiştirmesine gerekçe olarak ´´İsrail´e karşı ön yargı ve Golan Tepeleri sınırındaki askeri hareketliliği´´ göstermişti.

BM kararının ´´artık anlamsız ve İsrail´e karşı ön yargılı´´ olduğunu ve tarafları barış anlaşmasına yaklaştırmayacağını savunan Haley, ´´ABD, BM´nin her yıl oylanan işe yaramaz Golan Tepeleri kararında artık çekimser kalmayacak ve hayır oyu kullanacak.´´ ifadesine yer vermişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER