Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İŞGAL ZİNDANLARINDAKİ 60 FİLİSTİNLİ ESİR İŞGAL MAHKEMELERİNİ BOYKOT EDİYOR

İşgal rejimi Filistinli esirleri bazen idari cezalarla yıllarca zindanlarda tutuyor.

İŞGAL ZİNDANLARINDAKİ 60 FİLİSTİNLİ ESİR İŞGAL MAHKEMELERİNİ BOYKOT EDİYOR

İŞGAL ZİNDANLARINDAKİ 60 FİLİSTİNLİ ESİR İŞGAL MAHKEMELERİNİ BOYKOT EDİYOR

 

Ed-Damir İnsan Hakları Müessesesi, idari cezalarla işgal rejimine ait Ofer, En-Nakab ve Mecdu cezaevlerinde tutulan 60 kadar Filistinli esirin idari cezaları reddetmek ve işgal mahkemelerinin şekli olduklarına dikkat çekmek için askeri mahkemeleri boykot etmeye başlayacaklarını söyledi.

Ed-Damir Müessesesi yayınladığı açıklamada, Filistinli esirleri ve meşru taleplerini desteklediğini belirterek, işgalcinin zorba ve zalim tutuklamalarını reddettiğini ifade etti.

Ed-Damir Müessesesi´nin verilerine göre, 1967 yılından bu yana işgal rejimi 50 bin kişiyi idari ceza adı altında tutuklamış ve bunlardan binlercesini yıllarca cezaevlerinde tutmuştur. Birinci intifadadan 2014 yılına kadar 24 bin kişi idari cezalarla zindanlarda tutuldu.

Şu anda Siyonist işgal zindanlarında 7000 Filistinli esir bulunuyor. Bunlardan bir kısmı idari cezalarla içerde tutuluyor.

İşgal yönetimi, dilediği Filistinliyi cezaevinde tutmak için dünyada bir başka ülkede örneği olmayan ve uluslararası hukuka aykırı olan idari hapis cezasına başvuruyor. Cezalandırılmak istenen Filistinli, işgal istihbaratının hazırladığı gizli dosya gerekçe gösterilerek hiçbir suçlamada bulunulmadan ve yargılama yapılmadan idari hapis cezasına mahkum ediliyor ve daha sonra bu ceza sınırsız bir şekilde arka arkaya uzatılabiliyor. Dosyanın içeriği hakkında idari hapis cezasına mahkum edilen Filistinliye ve avukatına da herhangi bir bilgi verilmiyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER