Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İŞGAL YÖNETİMİ EL-MAĞARİBE KAPISI´NI BAYRAMA KADAR YERLEŞİMCİLERE KAPATTI

Filistin halkı bayrama kadar Mescid-i Aksa´da huzur içinde ibadetlerini yapabilecek.

İŞGAL YÖNETİMİ EL-MAĞARİBE KAPISI´NI BAYRAMA KADAR YERLEŞİMCİLERE KAPATTI

İŞGAL YÖNETİMİ EL-MAĞARİBE KAPISI´NI BAYRAMA KADAR YERLEŞİMCİLERE KAPATTI

 

Ramazan ayının başından bu yana Mescid-i Aksa´da bulunan cemaatin kalabalık olması ve itikâfa gireceklerle son on günde bu sayının daha da artma ihtimali işgal yönetimini El-Mağaribe Kapısı´nı kapatmaya ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına izin vermemeye mecbur bıraktı.

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, Vakıflar Dairesi´nin Mescid-i Aksa´ya namaz kılmak için gelenlere güvenli ve huzurlu ortam sağlanması amacıyla El-Mağaribe Kapısı´nın kapatılmasını ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına izin verilmemesini talep ettiğini söyledi.

İşgal yönetiminin Vakıflar Dairesi´nin talebini reddettiğini ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına izin verdiğini kaydeden El-Kisvani, işgal yönetiminin daha sonra cemaatin çokluğu nedeniyle Vakıflar Dairesi´nin talebini kabul etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Şeyh Ömer El-Kisvani, Filistinlilerden Ramazan´ın son on gününde Mescid-i Aksa´da itikâfa girmelerini istedi.

Mescid-i Aksa´da Ramazan´ın başından bu yana namaz kılmak için dört bir yandan akın eden cemaatten çok sayıda kişi bulunurken, çeşitli hayır kurumları İslami Vakıflar Dairesi gözetiminde Mescid-i Aksa cemaatine her gün iftar yemeği veriyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER