Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşçilikten ortaklık sistemine

Süleyman KARAGÜLLE, 19. 08. 2018 Pazar

İşçilikten ortaklık sistemine

19. 08. 2018 Pazar

KAPİTALİZM VE SOSYALİZMDEN ADİL DÜZEN ORTAKLIK SİSTEMİNE

1- Türkiye´nin dış sorunu vardır. ABD Türkiye´yi tehdit ediyor diyorlar. Tehdit etsin veya etmesin, Türkiye kendisini savunacak güçte tutmak zorundadır. İstanbul´da oturan dış güçlerin desteği ile savunmasını yürütüyorsa onu yaşatmazlar. Türkiye saldırı girişiminde bulunmamalıdır. Saldırıda bulunursa bütün dünyayı karşısında bulur ve yenmesi imkânsızdır. Ama savunmada tüm dünya yanında olur, çünkü Türkiye´yi kimseye bırakmazlar. Türkiye´nin çok güçlü savunma ordusu olmalıdır. Bunun için ordu sayısını 12´ye çıkarılmalı; Ergenekon, Balyoz ve 15 Temmuz vesilesiyle emekli edilenler de devreye alınmalıdır. Türkiye´de yerleşmek isteyen yabancılar da vatandaş yapılmalı ve askere alınmalıdır. Bunun için ordu komutanlarına yetki verilmeli, ordularını kendileri oluşturmalı, istedikleri kimseleri birliklerine alabilmeli, istemediklerini çıkarmalıdırlar. Merkez karışmamalıdır. Halk da istediği orduda askerlik yapabilmelidir.

2- Türk Ordusu kendi silahını kendisi üretmelidir. Savunma silahları üretmek zor değildir. Askerliği iki seneye çıkarır, erleri çalıştırır ve onları hem meslek sahibi yapar hem de Ordu kendi silah ve diğer ihtiyaçlarını kendisi üretir. Mesela tarım yapar, hayvan yetiştirir, arıcılık yapar, balık çiftlikleri kurar, silah yapar, tank yağar, uçak yapar; yedek subay meslek sahiplerini de buralarda istihdam eder.

3- Türkiye hakemlik sistemini kabul eden ülkelerle işbirliği yapar, savunma ortaklıklarını geliştirir. Türkiye hiçbir devletin iç işlerine karışmaz, hepsi ile barış içinde yaşar, ihtiyacı olan silahını da kim ucuz verirse ondan alır. Türkiye hiçbir devlete emretmez ama hiçbir devletten de emir almaz.

4- Türkiye gümrükleri ve vizeleri kaldırır, tüm malların ve emeğin girişi serbest bırakılır. Türkiye´de ödemeler ?Altın Değeri? üzerinden TL ile yapılır, kendisi dış ticaretle uğraşmaz. Tüccarlar dünya piyasası ile ilişki kurarlar, borçlanmaları da tüccarlar yaparlar, alış ve satışları da tüccarlar yaparlar. Devlet asla garanti vermez, sadece hukuki garanti verir.

5- Türkiye iç düzenlemelerde de ülke 100´den fazla ile ayrılır. Böylece ülkenin parçalanma ihtimali ortadan kalkar. Her il iç işlerinde ve güvenliğinde bağımsız bir devlet gibi olur, savunmada ve dış işlerinde Ankara´ya bağlı olur. Liseye kadar kendi dilleri ile okuturlar. Üniversiteler devletin olur. Türkçe her kademede zorunlu ders olur.

6- Türkiye´de hâkimlik sistemi yerine hakemlik sistemi getirilir. Hâkimler sadece davaları yürütürler ve tescil ederler. Davaları serbest meslek sahibi soruşturmacılar ve hakemler yürütürler. Başkanlık sisteminde yargı sistemi değişmek zorundadır. ABD´deki jürilerin yerini hakemler (tarafların seçtiği birer hakem ve hakemlerin seçtiği başhakem) alacaktır. Soruşturma bağımsız olacaktır.

Evet?

Yeryüzü işçilik sisteminden ortaklık sistemine geçmektedir. Bu geçişi Marks haber vermiş, bu düzenin gitmekte olduğunu söylemiş, gelecek düzenin komünizm olacağını savunmuştur. Marks´ın kapitalizm ve sosyalizmin gidici olduğu hususundaki kehaneti (ilmi tespiti) doğrulanmıştır; biri (sosyalizm) gitmiş, diğeri de (kapitalizm) gitmek üzeredir. Ne var onun komünizm dediği ütopik düzenin ne olduğunu o da söylemiyor, çünkü bilmiyor; aslında İsrail oğullarının hâkim olacağını söylüyor, sermaye ile değil de komünizmle!

Gerçekte ise ?Faizli İşçilik Sistemi? ömrünü doldurmuştur ve artık gitmektedir, onun yerine ?Kredileşmeli ve Selemli Ortaklık Sistemi? gelmektedir. Akevler´in hazırladığı ve Millî Görüş´ün dünyaya duyurduğu ?ADİL DÜZEN? işte bu ortaklık düzenidir. İnsanlık ister istemez ORTAKLIK SİSTEMİNE doğru gitmektedir. Bu gidişata kim ayak uydurursa o yaşayacak, uyduramayanlar helak olup gideceklerdir.

Bu kural Türkiye için de geçerlidir. Türkiye ORTAKLIK SİSTEMİNE geçerse üçüncü binyılda varlığını sürdürür, geçmezse diğerleri gibi helak olup gider.

Bu cümlelerimi tekrar tekrar okuyunuz.

Bunlar Kur´an´ın ve tarihin haber verdiği şeylerdir.
İnsanlık uygarlaşan bir varlıktır. İşçilik sistemi uygarlığın bir katıdır. Bu kattan sonra mutlaka yeni bir kat gelecektir. Biz bu kata ortaklık sistem diyoruz.

Var mı başka alternatifiniz?

KAPİTALİZM SERMAYE İŞÇİLİĞİDİR.
SOSYALİZM İSE DEVLET İŞÇİLİĞİDİR.
ADİL DÜZEN ORTAKLIK SİSTEMİ ve ikisinin de karşısında olan bir alternatiftir.

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz