Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran´dan Türkiye´ye IŞİD uyarısı

Ali Ekber Rafsancani Türkiye´nin Tahran elçisine iki ülke arasındaki ilişkileri bozmak isteyen gizli ellerin olduğunu söyledi. Rafsancani ayrıca Türkiye´nin Tahran elçisini Türkiye´deki IŞİD varlığına karşı uyardı.

İran´dan Türkiye´ye IŞİD uyarısı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

19 Ağustos Çarşamba günü Tahran´da Hakan Takin ile görüşen Rafsancani Ankara´yı tekfircilere karşı dikkatli olmaya çağırdı.
?IŞİD´in Türkiye´de kendine üssler kurması ihtimal dahilinde? diyen Rafsancani, bölgedeki durumu ?zehir?e benzeterek bu zehrin Türk toplumunu zehirleyebileceğini belirtti.

İranlı siyasetçi, Türkiye´nin ?önemli siyasi partileri?nin ülkeyi yönetme noktasında ?ciddi? olmaları gerektiğini ve ?ulusal çıkarları? gündemlerinin en üst sırasına koymaları gerektiğini söyledi.

Ankara-İran ilişkilerine dair de açıklamalarda bulunan Rafsancani ?İki ülkenin ilişkilerini bozmaya çalışan gizli eller var? uyarısında bulundu.
Karşılıklı işbirliği çağrısında bulunan Rafsancani her iki ülkenin de ? iç güvenliklerini güçlendirme ve devam ettirme?sinin önemini vurguladı.

Aynı toplantıda bir İran Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Takin´i PKK eylemlerinden dolayı yakılan İran tırları hakkında da uyardı ve ? Konu hakkında endişeliyiz... Bu mesele ciddiyetle ele alınmalıdır? dedi.



Anahtar Kelimeler: İran Türkiye IŞİD uyarısı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER