Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran´dan ´Tek Çin´ politikasına destek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, Çin ile ABD arasındaki Tayvan geriliminde Washington´u kınayarak Pekin´in "Tek Çin" politikasına sonuna kadar destek verdiklerini ifade etti.

İran´dan ´Tek Çin´ politikasına destek

İran Dışişleri Bakanlığı, Çin ile ABD arasındaki Tayvan geriliminde Pekin yönetimine destek vererek Washington´u kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve İngiltere´yi Çin´in içişlerine müdahale etmekle suçladı.

Pekin´in "Tek Çin" politikasına sonuna kadar destek verdiklerini belirten Musevi, "ABD ile İngiltere´nin Çin´in içişlerine yönelik her türlü müdahalesini ve son günlerde Tayvan ile Hong Kong´ta attıkları tahrik edici adımları kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD ile Çin arasındaki "Tayvan gerilimi"

Çin, Tayvan´a silah satan ABD şirketlerine yaptırım uygulayacağını açıklamıştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, yaptığı açıklamada, ABD´nin yaklaşık 2,2 milyar dolar tutarında 108 Abrams tankı ve 250 Stinger füzelerinin satışını onaylamasına ilişkin, silah satışına katılan ABD´li şirketlere yaptırım uygulayacaklarını bildirmişti.

ABD´nin Tayvan´a silah satışıyla uluslararası hukuku, uluslararası temel normları ciddi şekilde ihlal ettiğini, "Tek Çin" ilkesini çiğneyerek Çin´in egemenlik ve güvenlik haklarına zarar verdiğini ileri süren Gıng, "Ulusal çıkarları korumak için Çin tarafı, Tayvan´a silah satışına katılan ABD´li şirketlere yaptırım uygulayacak." ifadelerini kullanmıştı.

Tayvan lideri Tsai Ing-wen de dün ABD´ye hareket etmişti. Tsai´in ABD ziyareti Çin tarafının tepkisini çekmişti.

Devamı >>>

 

 



Anahtar Kelimeler: İran politikasına destek

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER