Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İRAN´DAN FLAŞ İDLİB KARARI

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, ülkesinin Esad rejimini İdlib´e düzenleyeceği olası bir operasyona katılmayacağını söyledi.

İRAN´DAN FLAŞ İDLİB KARARI

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suriye´deki iç savaşın düğüm noktası haline gelen İdlib´le ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Kasımi, Suriye ordusunun yapacağı olası bir operasyona İran´ın katılmayacağını söyledi.

İdlib konusunun Suriye halkına zarar vermeden çözülmesi gerektiğini belirten Kasım, Türkiye ve Rusya ile yapılan görüşmelerde bazı konuları gündeme getirdiklerini belirtti.

İran´ın Suriye´de sadece danışmanlık desteği verdiğinin altını çizen Tahran sözcüsü, Suriye´nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını ve bu nedenle kısa süre içerisinde ülkenin ´teröristlerden´ temizlenmesini istediklerini ifade etti.

Kasımi, "Şu an İdlib´de insani konular için girişimler var. Bunların başarıya ulaştığını görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İdlib, Suriye´de 7 yıldır süren iç savaşın ardından silahlı muhaliflerin elinde kalan son büyük şehir olarak öne çıkıyor. Savaşın düğüm noktalarından biri olan kent, bir süredir Esad rejiminin kuşatmasında bulunuyor.

İran´ın Suriye´de birçoğu paramiliter güçler olmak üzere 100 bine yakın silahlı gücü olduğu tahmin ediliyor.



Anahtar Kelimeler: İRAN FLAŞ İDLİB KARARI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER