Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran´dan ABD´ye Basra Körfezi tepkisi

İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tengsiri, ABD ve bölge dışındaki yabancı güçlerin Basra Körfezi´nde konuşlu gemilerinin bölge güvenliğini tehdit ettiğini dile getirdi.

İran´dan ABD´ye Basra Körfezi tepkisi

27. 08. 2018 Pazartesi

İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tengsiri, ABD ve bölge dışındaki yabancı güçlerin Basra Körfezi´nde konuşlanmış donanmalarının bölgedeki güvenliği tehdit ettiğini söyledi.

Meşhed kentinde basına açıklama yapan Tengsiri, İran güçlerinin Basra Körfezi ve Umman Denizi´ndeki hareketleri dikkatle izlediğini belirtti.

ABD ve bölge dışındaki yabancı güçlerin donanmalarının Basra Körfezi´ni terk etmesi gerektiğini ifade eden Tengsiri, "Basra Körfezi´nin güvenliğini sağlayabiliyoruz ve ABD gibi yabancıların varlığına ve bölge dışından gelenlere ihtiyacımız yok." diye konuştu.

Tengsiri, ABD donanmasına ait Basra Körfezi´ndeki nükleer savaş gemilerinin, çevre sorunlarına yol açtığına dikkati çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Nükleer savaş gemilerini kendi sularında bulundurmaktan kaçınıyorlar fakat bölgemize göndererek, İran ve komşularımıza sorun oluşturuyorlar."



Anahtar Kelimeler: İran Basra Körfezi tepkisi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER