Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran'daki okullarda ardı ardına zehirlenme vakaları: Reisi, yeni bir komployu işaret etti

Birçok kentte, kız öğrencilerinin eğitim gördüğü okullarda zehirlenme vakalarının yaşandığı İran'da, yetkililerden ardı ardına açıklamalar geldi.

İran

Birçok kentte, kız öğrencilerinin eğitim gördüğü okullarda zehirlenme vakalarının yaşandığı İran'da, yetkililerden ardı ardına açıklamalar geldi.

İran Sağlık Bakanı Bahram Eynollahi, "Anlaşılan o ki bazıları tüm okulların, özellikle de kız okullarının kapatılmasını istiyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise, “İranlı kız öğrencilerin şüpheli şekilde zehirlenmesi konusunda bazı Batılı yetkililerin müdahaleci tepkisi, düşmanın İran’a yönelik başlattığı savaşın devamı niteliğindedir. Ülkenin ilgili kurumları bu olayı ciddi bir şekilde takip ediyor ve boyutlarını inceliyor. Batılı ülkelerin timsah gözyaşlarını iyi tanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

REİSİ: BU BİR CİNAYETTİR

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, çocukların ve velilerin kalplerine korku salmaya dönük yeni bir komplonun sahnelendiğini ve bunun bir cinayet ve insanlık dışı bir eylem mahiyetinde olduğunu kaydetti.

Bu konunun takibinin yapılması ve ilgili kurumlara doğru ve zamanında bilgi verilerek insanların kaygılarının giderilmesi gerektiğinin altını çizen Reisi, şunları söyledi:

“Bu eylem, toplumda fitne çıkarmak, kamuoyunu rahatsız etmek, bu bölgenin çocuklarına korku aşılamak amacıyla yürütülen düşmanlık kumpasları zincirinin bir diğer halkasıdır ve kökünün kazınması ve üstesinden gelinmesi için ciddi bir şekilde üzerine gidilmelidir.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER